12 Октомври, 2021 21:00 1 735 0

Артета иска двама английски нападатели, но за целта ще трябва да разкара Лаказет

  • александър лаказет-
  • микел артета-
  • доминик калвърт-люин-
  • оли уоткинс-
  • арсенал

Французинът прибира по £180 хил. на седмица в Лондон

Артета иска двама английски нападатели, но за целта ще трябва да разкара Лаказет - 1
Снимка: БГНЕС

Наставникът на Арсенал - Микел Артета, планира да привлече в редиците на отбора си един от двама английски нападатели, но от ръководството не искат и да чуят преди да се освободи от услугите на Александър Лаказет, пише The Sun.

Френският нападател понастоящем прибира по £180 000 на седмица, което го превръща в един от най-високоплатените футболисти в Англия, но без в замяна да носи нужната класа за тима.

Доминик Калвърт-Люин от Евертън и Оли Уоткинс от Астън Вила са въпросните трансферни цели пред испанския специалист.

Голмайсторът на „карамелите“ записа няколко мача за националния отбор на Англия, като дори се разписа на 4 пъти до момента. Колегата му от „виланите“ също наскоро дебютира за „трите лъва“ и вече откри головата си сметка срещу Сан Марино през март.

Всеки от тях изглежда, че притежава огромен потенциал, но статистиката сочи, че те далеч не са по-добри от Лаказет. Французинът бележи или асистира за гол средно през 126 минути, докато Калвърт-Люин го прави през 187,4 минути, а Уоткинс през 185.

Арсенал вече изхарчи €134 млн. през лятото за нови покупки, но резултатите на терена не говорят за особен прогрес в клуба. Видима е липсата на класа в предни позиции, като отборът средно бележи по по-малко от гол на мач от старта на кампанията във Висшата лига. Явно това е причината мениджърът да търси решението на този проблем.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА