12 Октомври, 2021 23:15 1 938 1

Саудитска Арабия опази перфектния си актив и срещу вдъхновения Китай

  • саудитска арабия-
  • китай

„Шейховете“ се оформиха като фаворит в Група Б на азиатските квалификации

Саудитска Арабия опази перфектния си актив и срещу вдъхновения Китай - 1
Снимка: Shutterstock

Саудитска Арабия продължава да громи в Група Б от световните квалификации в зона Азия, като този път жертвата бе вдъхновеният отбор на Китай.

Ал Наджи вкара два от головете за успеха с 3:2 за „шейховете“, но овациите обра натурализираният бразилец Куофу, който вкара прекрасен прехвърлящ гол двайсетина секунди, след като се появи на терена през втората част.

Ал Брикан обаче върна двата гола аванс на домакините преди да се стигне до страхотна драма в последните минути от срещата. Попадението на Ву Уи бе разглеждано в продължение на няколко минути от ВАР, докато накрая узбекистанският съдия Танташев не се реши да зачете гола. Повод за размишленията бе фактът, че нападател на китайците бе в засада при удара на Уи, а кълбото мина между краката му, макар и от далечна дистанция.

Последваха цели 9 минути добавено време, в които Китай имаше възможност да стигне и до победата, но трите точки останаха в Джуда.

В останалите срещи от квалификационната зона Япония надви Австралия с 2:1, Иран и Южна Корея завършиха 1:1, Оман спечели с 3:1 над Виетнам, Сирия допусна домакинска загуба с 2:3 от Ливан, а Обединените арабски емирства поделиха точките с Ирак след 2:2.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПРЪДЛЬОЦИ

    1 0 Отговор
    КИТАЙ НЕ Е РЕКЪЛ НЕ Е ЗАРИЛ С ПЯСЪК САУДИТИТЕ КОИТО ОСВЕН ДА ПЕЖАТ И ПРЪДЯТ ДРУГО НЕ МОГАТ !