Last news in Fakti

13 Октомври, 2021 09:07 2 011 11

Йордан Лечков: Нямаше нарушения

  • бфс-
  • нарушения-
  • конгрес-
  • борислав михайлов-
  • йордан лечков-
  • димитър бербатов

Всичко в тази държава беше съобразено с желанието на група млади хора, каза Лечков

Йордан Лечков: Нямаше нарушения - 1
Снимка: БГНЕС

Уставът на конгреса не е нарушен, заяви Йордан Лечков в предаването "Тази сутрин" по bTV. Той отговори на Димитър Бербатов и неговия екип, които твърдят, че има нарушения при избора на Борислав Михайлов за президент на БФС. Михайлов бе преизбран на извънредния конгрес с 241 гласа срещу 230 за Бербатов. Христо Порточанов беше подкрепен от 8 клуба.

"Има едни нарушения, които се опитвахме да оспорим. В началото беше казано, че 483 делегата са вътре, трябваше 242, за да се спечели... Защо няма балотаж? Ние това питахме. Отговориха ни... даже не разбрах какво ни отговориха. Водещият на цялата шоу-програма се опита да каже нещо, ние се опитахме да покажем в устава какво е написано.", каза Бербатов на излизане от конгреса във вторник вечер.

"Уважавам мнението на всеки, искаха конгрес. Съдът го назначи. Всичко в тази държава беше съобразено с желанието на група млади хора, няма значение дали са можещи или неможещи. Всичко, което поискаха вчера - преброители, присъствие от УЕФА, ФИФА, ние все пак сме организация, която подлежи на контрол.", започна Лечков, като коментира и недопускането на журналистите до конгреса.

Припомняме, че представителите на медиите трябваше да наблюдават от монитори в пресцентъра, но без звук. "Масово се прави в Европа. Това ли е най-големият проблем? Прозрачността е.. ето, аз съм тук!" По отношение на конгреса той беше категоричен, че всичко е наред и уставът трябва да се чете правилно: "Решенията, а не гласуването. Виждате ли къде е уловката? В залата! Може да са били 500 клуба, но отиват до урните 480. Другите са в залата, но не искат да гласуват. Това гласуване трае близо 3 часа, не е решение."

Членът на Изпълкома бе попитан и за отличната оценка, която Михайлов си постави преди няколко дни в предаването "120 минути" по bTV. "Все едно е акционерно дружество и Борислав Михайлов е начело, но Изпълкомът взима решения. Да, има нередности, но най-голямата е, че националният отбор не се класира на голям форум. През всичките тези години има финансова стабилност. Всичко е наред." "Решенията се взимат от Изпълкома. Трябва заедно да се обединим, не само футболните хора, а всички спортни хора, да има промяна във финансирането на спорта. От страна на държавата трябва да се наблегне на обучението на треньорите."

Бронзовият медалист от световното първенство в САЩ не вижда нищо нередно в събиранията на маса преди конгреса: "Тези хора са част от нас, за нас гласуват. Нямам право да агитирам ли? Не виждам къде е проблемът." Преди месец Изпълкомът на БФС гласува редовен конгрес през март 2022 г. Все още не е ясно дали той ще се проведе: "Трябва да има конгрес, но да не е изборен, а да се гласува бюджет", каза още Лечков.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глупак

    36 2 Отговор
    Некадърници! Всичките от БФС.
  • 2 123

    4 41 Отговор
    Браво Лече! :) Кефи ме как смачкахте новите месси нещастнил Хората са с вас и това не може да се промени от трима анонимници.

    Коментиран от #5

  • 3 Шопо

    39 4 Отговор
    Няма и Световно и Европейско!!!Перуката ще пиянства,а останалите ще крадете каквото докопате!!!!Мърша....
  • 4 Перуката беше............

    7 1 Отговор
    Наквасен
  • 5 хаха

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    С главата надолу ама от по високо та да не оцелееш ненормалник
  • 6 Лудница

    11 2 Отговор
    Ако беше спечелил бербича, щеше да има нарушения нали? Пенсионери тръгвай те си не ставате за нищо освен за ГЕПИ? От алкохол наркотици и урви мозъците са ви изпилени на макс.
  • 7 месси

    5 1 Отговор
    По принцип навсякъде по света ритнитопковците са на почит. вкарат 5 гола и стават вечни звезди и миропомазани. И у нас това не е изключение.
  • 8 Реалиста

    13 1 Отговор
    поколението 94-та са алчни хиени, вън от БФС, кот били било, ВЪН !!
  • 9 121

    7 0 Отговор
    Лечков,толкова си мазен и хлъзгав,че ти е изписано на лицето,то бива наглост,ама хайде трябва да има и усет.Очите на човек са прозорец към душата,те няма как да се контролират,твоите са нагли! Имай вече малко мъжка чест и се покрий! Чест е тази част ,която държи главата високо вдигната!Ако си забравил смисъла и проблема е в теб,не в нас!Как възпитаваш деца и семейство и как спиш спокойно,като има толкова гнусотия около вашата федерация!Срам!
  • 10 Сашо

    6 0 Отговор
    Няма по мазен,гнусен и безпринципен от Лечков в климата на Перушан!
  • 11 Дани

    1 0 Отговор
    Пенсиите -марж.