Last news in Fakti

13 Октомври, 2021 21:30 1 759 2

Франческо Тоти: През 2006 г. бях с единия крак в Реал Мадрид

  • франческо тоти-
  • рома-
  • реал мадрид

Легендата на Рома в крайна сметка остана верен на един-единствен клуб

Франческо Тоти: През 2006 г. бях с единия крак в Реал Мадрид - 1
Снимка: БГНЕС

Франческо Тоти остана в историята на футбола, като един от малцината, останали през цялата си кариера в един-единствен отбор. Но той сам признава, че е бил на крачка от това да изневери на родния си Рома.

Разбира се, че го обмислях“, отговаря Тоти на въпрос на Guardian относно слуховете, че през 2006 г. е бил пред трансфер в Реал Мадрид. „Нека кажем, че в продължение на няколко дни бях с един крак вътре, а с другия - вън. Тогава си повтарях често и искрено, че изборът ми да остана в Рома ще бъде продиктуван от сърцето. В тези моменти, когато се чувстваш така, няма как да си тръгне. И все пак, като се връщам назад, има една частица колебание дали съм направил правилния избор“.

Легендарният италианец споделя още, че Реал е единственият отбор, който е имал реален шанс, за да го откъсне от „римски вълци“, въпреки интереса на редица грандове из Европа.

Тоти в крайна сметка изигра 785 мача за Рома, в които вкара 307 гола и даде 186 асистенции. Той се превърна в един от малцината, донесли Скудетото на „Олимпико“, въпреки конкуренцията на едни от най-силните отбори на Ювентус, Милан и Интер в историята.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стойчо млзденов

    0 18 Отговор
    Тоя не ставаше за нищо.Викали му принца на Рим.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.