Last news in Fakti

14 Октомври, 2021 12:11 5 380 16

Любопитно: Бербатов може да е президент на БФС с настоящия Изпълком

  • радостин василев-
  • борислав михайлов-
  • конгрес-
  • димитър бербатов-
  • бфс-
  • изпълком

Агенцията по вписванията ще откаже да впише решенията от проведения извънреден конгрес на БФС

Любопитно: Бербатов може да е президент на БФС с настоящия Изпълком - 1
Снимка: БГНЕС

Адвокат Радостин Василев, който има дългогодишен опит в спортните и футболни правни казуси, беше категоричен, че според него Агенцията по вписванията ще откаже да впише решенията от проведения извънреден конгрес на БФС. Причината е, че не е бил проведен втори тур за избор на президент на централата.

Борислав Михайлов беше избран с 241 гласа, а Димитър Бербатов получи 230. В началото на заседанието бяха обявени 483 делегати в зала 1 на НДК, но 480 гласуваха за президент на БФС. Представителите на Димитър Бербатов обявиха, че според тях е трябвало да има проведен балотаж, защото в този случай 242 гласа са 50%+1.
„Смятам, че първото нещо, което ще се случи, е Агенцията по вписванията ще откаже да впише избора на президент. Сега вече, дали ще атакуват в съда, е въпрос на г-н Бербатов и неговите адвокати“, каза Радостин Василев пред БНТ.

Адвокатът смята, че в съда този конгрес може да бъде оспорен точно поради тази причина, която се счита за неспазване на Устава на БФС. „Не сме стигнали до съд все още, но предвид хипотезата, пред която сме изправени, можем да считаме, че тези гласове, които има Борислав Михайлов, не са му стигали да бъде избран за президент още на първи тур. Т.е. там е трябвало да има балотаж, поради това, че кворумът, който има отношение за мнозинствата е този, който е събран в началото на регистрацията, тъй като водещият на заседанието не е направил проверка на кворума преди гласуването за президент“, сподели Радостин Василев.

Адвокатът обясни, че ако водещият на заседанието Камен Костадинов не е направил проверка на кворума точно преди самото гласуване 50%+1 правят точно 242 гласа, заради първоначално обявените 483 делегати.

"Ако имаше проверка на кворума непосредствено преди гласуването и тя показваше 480 делегати, а не 483, тогава щеше да стигат 241 гласа. Доколкото разбрах от някои делегати водещият Камен Костадинов много е бързал, а може би от незнание. Не знам", добави Радостин Василев.

Според адвоката всичко зависи вече от тези лица, които ще оспорват. „Разбрах, че има и клубове, които не са допуснати да влязат в залата, има и административно въобще не допуснати, поради документи, които не отговарят на изискванията, всеки от тях има право да жали този конгрес. Не знам как ще се развият, но предполагам, че ще се стигне до нов конгрес. Дали той ще е преди или след този, който е обявен, не мога да предположа, но хаосът там го създава това ръководство на българския футбол, което от 12 години буквално ликвидира българския футбол.“

Адвокат Радостин Василев насочи вниманието и към избирането на членовете на новия Изпълнителен комитет на БФС. „Трябва да се провери, дали е проверяван кворум при избора на Изпълком. Защото може да се окаже така, че да изберат Димитър Бербатов при следващ избор, а той да управлява с този избран Изпълком от кози конгрес“, каза още Василев.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 27 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бербо е добро момче

    19 2 Отговор
    Бил е на 13,когато се добрахме до футболния си зенит през 1994.След туй - надолу по пързалката.И той няма да озапти "бобслея"..

    Коментиран от #3

  • 2 Слави Трифонов

    13 23 Отговор
    Радостин Василев протежето нс Слави отново доказа че ИТН +ГЕРБ=ВНЛ. Искат ГЕРБ да оглави БФС обаче разбраха, че Красен Кралев няма да му се отвори парашута и сложиха аватара му Бербатов.
  • 3 Има си отбор

    10 21 Отговор

    До коментар #1 от "Бербо е добро момче":

    Бербатов да оглави ЦСКА и с него да спечелят шампионската лига. Нали може да праву чудеса със слаби футболисти хайде да видим.
  • 4 а ся де

    21 4 Отговор
    Двама не ги допуснали на избора защото нещо си. Може би защото щели да гласуват за Бербатов. Оказа се че същите случаи имало и с други но те гласували за перуката и няма проблем. Собственик на клуб който от 20 години не се занимава с футбол се оказало че гласувал за Михайлов.

    Коментиран от #8

  • 5 иво

    22 10 Отговор
    БЕРБО ЩЕ Е НОВИЯ ПРЕЗИДЕНТ ! ВЪПРЕКИ БОБИЧЕВАТА МАФИЯ ! НИКАКВО БОЛШЕВИШКО СРАВНЕНИЕ С БОЙКО НЕМА ДА МУ ПОПРЕЧИ ! " ЩО Е МАКЕ , СЕ Е ЮНАК " !!!
  • 6 Боби

    23 2 Отговор
    Е аз напразно ли се изръсих онази вечер 30к за почерпка...че и ми звънят да ходя да гледам ритнитопковци на националния....не ме занимавайте им казвам, едни пари има да усвоявам сега
  • 7 Бамбука

    8 1 Отговор
    Така и не стана ясно колко е заплатата на Михайлов, а тя се плаща от парите на данъкоплатците. Така че е време за отговор !

    Коментиран от #9

  • 8 ERT

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "а ся де":

    Tова ръководство на българския футбол, което e от 12 години, буквално ликвидира българския футбол
  • 9 Глупости

    3 6 Отговор

    До коментар #7 от "Бамбука":

    Кой плаща заплатата на шефа на БФС я пак😊. Ти сериозно ли говориш тези глупости. Бербатов има място в ЦСКА там да докаже какво може, Гришата да си го вземе. Като класира ЦСКА в групите на ШЛ тогава е добре дошъл в ръководството на БФС.
  • 10 Иван

    3 3 Отговор
    Бербатов ще е отличен министър в правителство на Кирил Петков.

    Коментиран от #11

  • 11 Ужас

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Иван":

    Ти имаш ли фрма? Аз ако играя 20 год футбол и нищо друго ще ме вземеш ли да управлявам фирмата ти?

    Коментиран от #16

  • 12 МИЛКО

    6 1 Отговор
    ТИЯ СТАРИ МУЦУНИ, ПОЛИТИЦИ И МАФИОТИ В БФС И ОСОБЕНО В ИЗПЪЛКОМА, Е ВРЕМЕ ДА СИ ОБИРАТ КРУШИТЕ !!!
    ДОВЕДОХА ФУТБОЛА НИ ДО АБСОЛЮТНО ДЪНО !!!
    ФАКТ !!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 125

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "123":

    Ще бие център Пияната Перука

    Коментиран от #15

  • 15 123

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "125":

    Сериозно :) Ами той вече ви би дузпата :) Сега останете насаме със себе си и се отдайте на познатото си скимтене :)
  • 16 Rmn

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Ужас":

    до 11(фирмаджията) - А преди 12 г. какво стана, помниш ли? Боби какво беше работил преди това? Или, казваш, стажуването при Батето е повече от университет? Нападаш, а се оказва че това е оръжие срещу теб!!!