14 Октомври, 2021 17:30 1 057 1

Занети: Капитанската лента в Интер носи огромна отговорност

  • хавиер занети-
  • интер-
  • самир ханданович

Легендарният лидер на „нерадзурите“ носи лентата в продължение на цели 13 години

Занети: Капитанската лента в Интер носи огромна отговорност - 1
Снимка: БГНЕС

В продължение на дълги години италианският Интер изпитваше отчайваща нужда от лидери в състава си и дори това коства липсата на трофеи в продължение на дълги 10 години. Това обаче се промени през изминалия сезон и то само година, след като Самир Ханданович се нагърби с отговорността да поведе тима си. Легендарният капитан от близкото минало и настоящ вицепрезидент Хавиер Занети отбелязва нуждата именно от хора, които да осъзнават важността на лентата.

Да бъдеш капитан е огромна отговорност. Самият аз започнах от ранна възраст. След това имах възможността да водя велики играчи, като Баджо, Роналдо, Ето'о, Ибрахимович. Капитанът не е онзи, който крещи най-много, а е онзи, който прави разликата с примера си“, сподели Занети пред Sorare, цитиран от Football-Italia.

Аржентинецът носи капитанската лента в продължение на 13 славни години в Интер. В този период отборът му печели 5 поредни шампионски титли, 4 Купи на Италия, още толкова Суперкупи и Шампионската лига. В негова чест е „пенсиониран“ №4, за да се подчертае важността му за историята на един от най-успешните италиански клубове.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    0 0 Отговор
    Най-големият!