Last news in Fakti

14 Октомври, 2021 22:15 2 363 3

Хебър постигна непостижимото, като отстрани Гуагуас след „Златен гейм“ в Пазарджик

  • хебър пазарджик-
  • гуагуас лас палмас

Българският шампион нанесе първа загуба на испанците от декември 2020 г. насам

Хебър постигна непостижимото, като отстрани Гуагуас след „Златен гейм“ в Пазарджик - 1
Снимка: Shutterstock

Хебър Пазарджик официално се класира за групите на волейболната Шампионска лига след немислим обрат срещу испанския Гуагуас Лас Палмас в зала „Васил Левски“.

„Тигрите“ се изправиха срещу един от най-силните отбори в Европа за изминалата година и успяха да го сразят с 3:1 и победа в „Златен гейм“.

Българите стартираха уверено срещата, като успяха да затворят първата част на 20 точки. Страхотна драма обаче се разрази във втория гейм, когато гостите спечелиха с 25:27.

Изненадващо, но това сякаш мотивира още повече играчите на Мартин Коста Бланко, защото последваха едни от най-силните минути на отбора, откакто изобщо е сформиран клуба. Последващите два гейма приключиха на 16 и 18 точки, а единственото съжаление бе, че трибуните бяха празни поради ограниченията заради коронавируса.

Но в „Златния гейм“ нервите изглежда взеха известен превес и се стигна до няколко грешки и от двете страни на мрежата. Но Тодор Алексиев се прояви, като истински лидер и в най-трудните мигове напомни на най-добрите си дни, когато бе част и от националния отбор на България.

Единственият неразгадан ребус в състава на Гуагуас се оказа Йосвани Ернандес, който заби 28 от общо 94-те точки на отбора си.

В българския лагер отговорността бе далеч по-споделена, благодарение на страхотния Иван Станев. Той разигра едновременно Брадли Гънтър (19), Якопо Масари (19), Алексиев (17) и Кръстев (12), за да превърне атаката ни в истинско страшилище за тима от Лас Палмас.

Успехът означава, че Хебър ще представлява страната ни в най-престижния европейски клубен турнир през 2022 г.

С този успех се сложи точка на една безкрайна серия за Гуагуас. Отборът вкуси първата си загуба от 17 декември 2020 г. насам, когато за последно отстъпи с 3:2 на Маасейк за Купа CEV.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ехааа

    14 0 Отговор
    БРАВО! В спорта няма непобедими!
  • 2 Пазарджиклия

    3 1 Отговор
    Браво само така бои
  • 3 Някой

    2 0 Отговор
    Браво! Отново волейболът ни радва!