15 Октомври, 2021 09:00 4 367 7

Уайлдър все пак поздрави Фюри... със седмица закъснение

  • тайсън фюри-
  • дионтей уайлдър

Американецът първоначално не пожела да отдаде заслуженото на своя опонент

Уайлдър все пак поздрави Фюри... със седмица закъснение - 1
Снимка: БГНЕС

Дионтей Уайлдър най-накрая намери сили в себе си, за да поздрави Тайсън Фюри за победата в третия мач помежду им, след като в продължение на седмица се изсипаха редица коментари относно нежеланието му да отвърне с уважение на британеца, който пръв подаде ръка на ринга в Лас Вегас. Американецът избра да го стори със седмица закъснение и през профила си в Twitter, което по всяка вероятност говори за натиск от екипа му.

В американския лагер опитаха за кратко да намерят оправдание в ръкавиците на британеца, но веднага след това признаха, че по-добрият боксьор е победил в този епичен сблъсък за историята.

Уха, каква нощ само! Искам най-напред да благодаря на Господ за възможността да дам на света още една част от мен, изпълнена със страст и целеустременост. Бих искал да благодаря на екипа и феновете си, които останаха на моя страна през целия този дълъг процес. Ще излъжа, ако кажа, че не съм разочарован от изхода, но, след като се върна към пътешествието, виждам, че Бог е искал да ми даде много по-голям опит, отколкото съм очаквал. Не спечелихме, но един мъдър човек веднъж бе казал, че победите са уроците. Аз научих, че понякога трябва да загубиш, за да победиш. Въпреки че исках да спечеля и да се насладя на реакцията на феновете. Надявам се, че доказах, че съм истински войн и крал в този спорт. Надявам се, че доказахме, че без значение колко силно си удрян от изпитания и предизвикателства, можеш да се съвземеш и отново да продължиш битката за това, в което вярваш. И накрая, но не и по важност, искам да поздравя Тайсън Фюри за победата му. Благодаря ти за епохалните спомени, които ще се помнят вечно“, написа „Бронзовия бомбардировач“ в социалните мрежи.

Преди мача двамата си спретнаха изключителна словесна битка, но след края на мача „Циганския крал“ побърза да отиде в ъгъла на американеца, за да му стисне ръката, а в отговор получи отказ. Това накара редица специалисти и фенове да се изкажат критично срещу американеца и да му припомнят, че спортът преди всичко трябва да ни възпитава на уважение.

Припомняме, че Уайлдър загуби с нокаут в 11 рунд от Фюри в мач с по два нокдауна и за двамата тежкоатлети. А поясът на WBC остана притежание на англичанина.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чак сега се освестил

    23 1 Отговор
    Да го поздрави.
  • 2 Потурко

    32 3 Отговор
    Той не може да пише завалият най-вероятно! Написано е от този който му администрира профила! Ако прочете само част от писанията в профилите на Стойчков, Пулев, Андреа, Бойко Борисов и много други ще останете много учудени от техния литературен изказ и ценз! Та те така ....
  • 3 Мюмюн

    10 6 Отговор
    Ас сакам сига нашиа-Кубрети, да утиди утвъд Океана и да са предложи за бой сас тоз уайлдар. Фюри-мюри ша чака кой ша бие ут двубоя между онез двамата-усик и джошуата и да са ришава куга ша е пуследния мач за световната титла, а нашиа да са боричка там за някуй лев сас бомбардировача.
  • 4 Бамяо

    3 2 Отговор
    Инкредибле.
    Танк, ю?
  • 5 дедо

    11 1 Отговор
    амчи сега се е събудил
  • 6 Hahahah

    6 2 Отговор
    Пулев бил прост а този и Джошуа как се държат като загубят? А този приключи с бокса, Фюри го повреди.
  • 7 В е л и к и я

    5 10 Отговор
    Тези всичките от клана Фюри използват забранени средства за бой , не знам как минават , може би Боб Аръм плаща на съдиите , бълха го ухапала да плаща но в техните ръкавици има конска грива която прави ударите зловещи . Помня как другия Фюри когато игра с Пулев при един от ударите му уж не беше замахът силен но разклати тотално Кобрата , има нещо гнило .. Тия се бият от сто години и знаят всякъкви гадни номера за удари под кръстта .. !