Last news in Fakti

15 Октомври, 2021 11:00 3 406 7

Суперкомпютър прогнозира катастрофа за Манчестър Юнайтед във Висшата лига

  • манчестър юнайтед-
  • брентфорд-
  • суперкомпютър

Промотираният Брентфорд се очаква да завърши над „червените дяволи“

Суперкомпютър прогнозира катастрофа за Манчестър Юнайтед във Висшата лига - 1
Снимка: БГНЕС

Една-трета от сезона в английската Висша лига вече е зад гърба ни и вече се очертаха някои любопитни тенденции, на база на които всеки е в състояние да направи своите изводи. Математиката, обаче, е нещо друго. Тя е лишена от емоции и макар винаги да е безпристрастна, невинаги е единственият фактор, който решава мачовете във футбола. Но пък винаги е интересно да чуем „мнението“ на някой суперкомпютър, който прави смела прогноза. Този път тя засяга Манчестър Юнайтед.

Football Web Pages са провели въпросния тест, в който се предвижда, че „червените дяволи“ ще останат извън топ 4 в края на сезон 2021/22.

Компютърът прогнозира, че тимът ще събере само 70 точки през кампанията, колкото ще има и лондонския Уест Хям, но с по-добра голова разлика.

По-шокиращото обаче е, че промотираният Брентфорд ще дебютира в Шампионската лига, завършвайки на 4 място със 74 пункта. Тук някъде прогнозата олеква, но това не я прави по-малко интересна.

Към Чемпиъншип ще тръгнат отборите на Норич, Саутхамптън и Бърнли, а новобогаташите от Нюкасъл ще оцелеят на косъм с едва 29 точки.

Арсенал ще се срине още повече от миналата година до 13 място, а Уувърхамптън, Лестър и Тотнъм ще са на местата между 10-12.

Шампионът на Англия, според математиката, би трябвало да бъде Челси с внушителните 99 точки, като клубът ще бъде единственият без допусната загуба в гостуване. Ако това ви е струва поне малко невероятно, представете си как бихте реагирали, ако „сините от Стамфорд Бридж“ допуснат само 4 гола през целия сезон.

Топ 4 ще се оформи още от Ливърпул и Манчестър Сити, като машината не допуска, че двата тима ще могат да загубят мач пред собствена публика.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МанЮн

    16 0 Отговор
    Нещо мнг ви куца математика..изминали са едва 7 кръга от общо 38, това ли ви е 1/3......???
  • 2 Послед Софиянец

    2 2 Отговор
    Явно и там перука има на постове слагат курумпиране и са затлачват нещата
  • 3 малей

    4 0 Отговор
    Деската с неговите статии явно не си пие хапчетата навреме .. една с една няма като хората
  • 4 БОКО КРАДЕЦА

    7 1 Отговор
    а къде СА ДВАТА СУПЕРКОМПЮТЪРА ДЕТО БОЙКО ЩЕШЕ ДА ПОСТРОИ СЪС ПАТКАТА ГАБРИЕЛ , КЪДЕ СА ДВАТА МИЛИАЛДА ЕВРО ЗА ТЕЗИ МАШИНИ ......... КОЙ ЛИ ГИ ОТКРАДНА И ТЯХ ?
  • 5 0808

    7 4 Отговор
    ... не съм компютър, но следя много внимателно английския футбол: За МЮ -
    1. Махнете треньора си
    2. Махнете слабия Де гея
    3. Махнете куция си капитан Хари Магуайър
    4. Махнете алчния Погба
    и ще дръпнете нагоре.

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Жалко

    0 4 Отговор

    До коментар #5 от "0808":

    че си губиш времето, анализът ти е непълноценен.