Last news in Fakti

16 Октомври, 2021 22:18 2 469 17

Най-после: Левски записа първа победа в efbet Лига след почти два месеца без такава

  • левски-
  • локомотив (софия)-
  • 2:1-
  • efbet лига

"Сините" надвиха Локомотив (София) с 2:1, като направиха това след пълен обрат на резултата

Най-после: Левски записа първа победа в efbet Лига след почти два месеца без такава - 1
Снимка: Антон Узунов

„Левски“ победи с 2:1 „Локомотив“ (София) в столичното дерби от 11-ия кръг на Първа Лига, което се игра на Националния стадион „Васил Левски“. Октавио даде аванс на „железничарите“ във втората минута. В 37-ата минута "сините" се върнаха в двубоя с гол на Здравко Димитров, а в 57-ата Бари донесе успеха. В 70-ата минута Пламен Крачунов изпълни дузпа за „Локо“, която Ники Михайлов отрази.

Домакините започнаха по-силно, като във втората минута Александър Александров уцели напречната греда, а Октавио при добавката даде аванс на „железничарите“.

В 5-ата Александър Александров пробва изстрел от дистанция, а Николай Михайлов показа рефлекс и изби. В следващите минути „сините“ увеличиха темпото и се настаниха в половината на „Локо“.

В 22-ата минута Георги Миланов получи от Драган Михайлович, но стреля над вратата извън наказателното поле.

В 26-ата Илия Димитров отблизо стреля с глава, а Николай Михайлов успя да улови. В следващите минути „сините“ отново задържаха топката, като в 30-ата Билал Бари излезе на удобна позиция, но стреля неточно и топката мина покрай вратата.

Атаките на „Левски“ дадоха резултат в 37-ата минута. Георги Миланов подаде към Борислав Цонев, който пусна към Здравко Димитров. Крилото напредна с топката и с изстрел по земя изравни резултата на Националния стадион.

В края на първата част „Левски“ можеше да обърне развоя на мача. В 44-ата минута Здравко Димитров отправи удар, който Любенов изби, а топката стигна до Билал Бари, който отблизо пропусна. В последните секунди на първото полувреме Ники Михайлов се прояви, след като изби удар с глава на Георгиос Катсикас.

В началото на второто полувреме Илия Димитров падна в наказателното поле. Съдията даде знак играта да продължи, а след това тя бе спряна за малко, за да може ситуацията да бъде прегледана с ВАР, който потвърди, че Гидженов е взел правилното решение.

В 57-ата минута Билал Бари сложи край на головата си суша, след като бе изведен с дълго подаване от Андриан Краев и прати топката във вратата на Любенов, за да даде аванс на "сините".

В 62-ата минута Алекасандър Александров стреля от дистанция, а Ники Михайлов успя да улови. Три минути след това "железничарите" поискаха дузпа за игра с ръка на Драган Михайлович. Играта бе спряна, докато ситуацията се провери с ВАР. Радослав Гидженов прегледа ситуацията, след което посочи бялата точка. Зад топката застана Пламен Крачунов, който бе спрян от Ники Михайлов.

В 78-ата минута Марин Петков стигна до границата на наказателното поле, нагласи си топката на левия крак, но прати топката покрай вратата. В 83-ата Гьоко Зайков стреля с глава, но не затрудни Любенов.

До края двата тима нямаха нови чисти положения за гол.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 СОФИЯ ЗАПАД

    8 1 Отговор
    абе тия двете циганета Цоневи кога ще почнат да играят бе добре че е Билал Бари иначе сме срам

    Коментиран от #16

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ЦСКА

    10 2 Отговор
    Купили са мача селяците от ,, Герена,, !!!

    Коментиран от #10

  • 9 На гейарена

    11 1 Отговор
    всичко е спокойно, победиха невероятен колос, бравус шампиони. Мърко го чака тлъст бонус, пращайте смеси, купувайте карти че и Насо си иска своето. Велики както винаги, номер 1, пардон 11…

    Коментиран от #13

  • 10 Левски 1914

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "ЦСКА":

    Литекс - Етрополе уреждат мачове.

    Коментиран от #12

  • 11 Мим33

    2 1 Отговор
    Мога да кажа една сучайна победа като на кауня Гришо до сега.Ами Локото беше по добрия отбор и на изпусна.Пълна скръб сме и отзад и отпред,че и по средата.Какво тренираха до сега.Изглежда на дълга софра...
  • 12 Бай той

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "Левски 1914":

    Локо СФ още връща на тирето/Левски-Спартак/ за подарената титла 1977/78г.
  • 13 Левскар

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "На гейарена":

    Вие забравихте как бихте царете в 93 минута? Локото не е слаб отбор играят прилично и е от нашето ниво. Интересно е как ЦСКАрите от злоба ще се задавят. Първо щяхме да фалираме и да ходим в окръжна група, като дойдоха палмите почнахте ама ще ви вземат лиценза отивате при аматьорите във В група. Като манекена пионка на Кралев изгуби почнахте ще изпаднете в Б група. Сега вече и в Б група няма да изпаднем ама сме посредствени. След зимата като се класираме за Европа ще ревете е да ама не сте шампиони.

    Коментиран от #14

  • 14 Хей

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Левскар":

    Не искаме да отпадате, стойте си тук, така е по-забавно. Впрочем не знам защо се в групата, още при Сп.Русев не сте плащали нищо към държавата, ама за лефски-може.

    Коментиран от #15

  • 15 НАП

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Хей":

    Напротив към НАП бяхме платили до юни. Сега вече незнам до кога. При положение че до 26 октомври се подава за Септември тоест не сме платили само 2 или 3 вноски. Това не е проблем само се начисляват лихви.

    Коментиран от #17

  • 16 Варна Морето

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "СОФИЯ ЗАПАД":

    братя цоневи са гадни к---та, провокатори и симуланти, само това могат !
  • 17 Хей

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "НАП":

    20.02.2019г.-Павел Колев: Русев не е плащал нищо на държавата, откакто е в Левски. И това от 30.08.2016г. Някой да чу за проблем с лиценза? Затова и сега застанахте зад Боби и к.о.