Last news in Fakti

17 Октомври, 2021 16:35 3 270 1

Големи похвали за сина на Михаел Шумахер

  • мик шумахер-
  • хаас-
  • гюнтер щайнер

"Аз съм доволен от постигнатото и от потенциала, който той показва", заяви Гюнтер Щайнер, ръководител на Хаас

Големи похвали за сина на Михаел Шумахер - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Представянето на Мик Шумахер в квалификационните сесии от началото на годината показва какъв е неговият потенциал. На това мнение е ръководителят на отбора на Хаас Гюнтер Щайнер, за който се състезава младият германец.

В първите 16 кръга от своя дебютен сезон във Формула 1 Шумахер на два пъти се е класирал за втората фаза на сесията за място, въпреки че Хаас не развива своя болид. Това се случи за първи път във Франция, където обаче той не се включи във вторите 15 минути заради катастрофата си в самия край на първата сесия. В Турция миналата седмица германецът повтори своя подвиг, след като се възползва от силно изсъхващата настилка в края на първите 18 минути.

Освен това той не е губил квалификация от своя съотборник Никита Мазепин от началото на година с изключение на тези в Монако и Унгария. И в двата случая обаче Шумахер не се включи в квалификационната сесия след тежки катастрофи в свободните тренировки преди тях. Според Щайнер тези резултати на германеца подсказват за неговия огромен потенциал.

„Абсолютно нямаше късмет, но през целия уикенд той се адаптираше добре към пистата в тези сложни условия. Това подсказва, че неговият потенциал е огромен. Това е само един уикенд, но ако погледнете цялата година, през цялото време той е много бърз. Така че аз съм доволен от постигнатото и от потенциала, който той показва“, коментира ексцентричният италианец след края на уикенда в южната ни съседка.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брабус

    12 3 Отговор
    Дайте истинска кола на момчето стига с тоя картинг болид.