17 Октомври, 2021 17:48 1 635 0

ВК Хебър спечели Суперкупата на България

  • вк хебър-
  • нефтохимик бургас-
  • суперкупа на българия

Пазарджиклии бяха водени от Мартин Коста Бланко в отсъствието на старши треньора Камило Плачи

ВК Хебър спечели Суперкупата на България - 1
Снимка: Фейсбук/ВК Хебър

Хебър спечели Суперкупата на България по волейбол за мъже. В Стара Загора шампионите победиха трудно с 3:1 (16:25, 25:22, 25:21, 25:18) състава на Нефтохимик 2010, носител на националната купа от последния сезон.

Пазарджиклии бяха водени от Мартин Коста Бланко в отсъствието на старши треньора Камило Плачи, който продължава да се лекува.
Отборът от Бургас поведе с 21:14 в първата част, за да вземе аванс след 25:16 при успешна атака на Юлиус Фиркал.

До средата на втория гейм Нефтохимик 2010 контролираше събитията на полето и дори имаше преднина 14:11. Обратът за Хебър дойде при 18:16, а равенството беше фиксирано при 25:22.

Брадли Гънтър и Виктор Йосифов бяха в основата на успеха за отбора от Пазарджик, който направи обрат след 25:21.

Хебър имаше преднина от 14:11 и 20:15, за да се поздрави с крайния успех при 25:18 и 3:1 след грешка от начален удар на Мирослав Градинаров.

Италианецът Якопо Масари се отличи с 18 точки в полза на победителите.

Опитният център Николай Николов се контузи по време на загрявката и мястото му в състава на Нефтохимик 2010 беше заето от Венцислав Рагин.

Отборът от Пазарджик печели отличието за втори път в своята история, докато бургазлии са с четири купи.

"Стартирахме добре у нас и в Шампионската лига. Това дава увереност и спокойствие в състава. Ясно е, че имаме потенциал, въпреки някои неточности. Пазарджик дава страхотни възможности за волейбол. Близо съм до семейството и се чувствам страхотно. Търсим оптимален вариант за играта с разпределителите. Предстои ни още много работа. Надявам се Камило Плачи да се върне по-скоро, дано всичко се развие добре около него. Неговата липса ни се отразява, но има достойни заместници", заяви след двубоя Виктор Йосифов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА