Last news in Fakti

17 Октомври, 2021 18:41 1 683 4

Изненадата на кръга в Германия: Байерн Мюнхен прегази Байер (Леверкузен) като гост

  • байерн мюнхен-
  • байер (леверкузен)-
  • бундеслига-
  • 5:1

Баварците вкараха пет гола на "аспирините" в рамките на само 37 минути

Изненадата на кръга в Германия: Байерн Мюнхен прегази Байер (Леверкузен) като гост - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Байерн Мюнхен разгроми Байер (Леверкузен) с 5:1 като гост в мач от 8-ия кръг на Бундеслигата и се завърна на върха, но вече еднолично. Шампионите смаяха с изключително първо полувреме, в което нанизаха всичките си попадения, след което рязко свалиха темпото. Роберт Левандовски вкара първите два гола - в 3-ата и 30-ата минути. На два пъти точен беше и Серж Гнабри - в 35-ата и 37-ата минути, а между двамата се разписа и Никлас Зюле - в 34-ата. Патрик Шик реализира за домакините в 55-ата. В предишния кръг баварците бяха отстъпили на Айнтрахт (Франкфурт), но днес напомниха за класата си.

Байерн започна перфектно с попадение още в 3-ата минута. Тогава, при заучено изпълнение на пряк свободен удар, топката беше центрирана зад гърба на всички към Дайо Упамекано, който веднага я върна към центъра на наказателното поле, където Левандовски я насочи в мрежата с атрактивен удар - 1:0 за шампионите.

Байер изпадна в нокдаун и баварците веднага създадоха още няколко възможности. Особено активен беше Лирой Сане, който в 19-ата минута шутира по земя, но лявата греда спаси Лукас Храдецки. Две минути по-късно вратарят отрази тежък удар на Алфонсо Дейвис, а веднага след това и Леон Горетцка затрудни национала на Финландия. В средата на първото полувреме гостите вече бяха отправили седем изстрела, като три от тях бяха в очертанията на вратата.

Чак в 28-ата минута "аспирините" създадоха напрежение пред Мануел Нойер, като след центриране от корнер искаха дузпа за нарушение срещу Паулиньо. но не получиха такава. Последва и засичане на Йонатан Та с глава и се създаде впечатление, че домакините могат да изравнят играта.

Секунди след това обаче Байерн нанесе втория си удар. Бърза атака отново мина през Сане, но беше завършена от Лева за 2:0 в 30-ата минута.

Авансът на мюнхенци стана класически в 34-ата, когато Зюле стреля и кълбото се отклони в тялото на Томас Мюлер, с което заблуди Храдецки.

Веднага след подновяването на играта Мюлер асистира на Гнабри за 4:0, а в 38-ата отново той направи 5:0.

Последва смяна на Алфонсо Дейвис - вероятно с превантивна цел. В 43-ата Муса Диаби отправи първия удар в очертанията на вратата на Нойер.

Вероятно с цел да ограничи щетата за второто полувреме треньорът на "аспирините" Херардо Сеоане премина на постройка с трима централни защитници. В 53-ата Демирбай даже пропусна чиста възможност за гол, след като Нойер спаси с крак. В 55-ата обаче капитанът на Германия не успя да спре Шик, който с помощта на гредата вкара за 1:5.

Тъй като обаче победителят отдавна беше ясен, Нагелсман даде почивка на Левандовски и Мюлер, изваждайки ги от игра още в 65-ата. Последва очакван спад на темпото на игра и едва в 85-ата пред вратата на Леверкузен стана опасно, но тогава Храдецки спаси удар на Коман.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Учуден

    14 0 Отговор
    Що за нелепица?! Изненада е ,когато Байерн падне .Когато бие ,си е съвсем в реда на нещата.
  • 2 Фридрих

    4 0 Отговор
    Изненада е ако Боко спечели изборите,не като Байерн бие ама моля ви се!
  • 3 Ханс

    4 0 Отговор
    Къде точно е изненадата? Байерн редовно прави такива победи в Германия....
  • 4 2020

    0 0 Отговор
    Павелчо, Павелчо, ти разбираш ли от футбол, бе човече!?!