Last news in Fakti

17 Октомври, 2021 21:20 2 112 9

ЦСКА постигна драматичен и сладък успех над Ботев (Пловдив)

  • цска-
  • ботев (пловдив)-
  • 3:2-
  • efbet лига

Това бе осми пореден двубой без загуба на "армейците" в шампионата

ЦСКА постигна драматичен и сладък успех над Ботев (Пловдив) - 1
Снимка: БГНЕС

ЦСКА победи Ботев (Пловдив) с 3:2 в среща от 11-ия кръг на Първа лига и се изкачи на второ място във временното класиране. Това бе осми пореден двубой без загуба на "армейците" в шампионата, като тимът има и мач по-малко от временния водач Лудогорец, който е с точка повече.

Първата голова възможност се откри в 11-ата минута, когато Кайседо опита удар отблизо, но Янсон се намеси и изби. При последвалия корнер Матай се оказа на стрелкова позиция след центриране отляво, стреля от трудна ситуация, но топката мина на сантиметри от гредата.

Минути по-късно гостите можеха също да поведат в резултата, но вратарят Густаво Бусато се намеси отлично и спаси удара на Маркиньос.

Играта продължи да се води с разменено надмощие, но чистите голови ситуации липсваха. Все пак три минути преди края на първото полувреме ЦСКА най-накрая поведе в резултата - Йомов центрира в наказателното поле, където Кайседо свали с гръб към вратата към Вилдсхут на границите на наказателното поле. Нидерландецът веднага пусна вляво към Мазику, той центрира към Кайседо, който без проблем засече отблизо с глава за 1:0.

След почивката гостите от Пловдив опитаха да стигнат до изравнителен гол, което отвори възможност за "червените" да разчитат на бързи контраатаки. В 58-ата минута Кери пусна към Кайседо на границата на наказателното поле, нападателят стреля технично в далечния ъгъл, но топката като по чудо не влезе във вратата.

В 67-ата минута пък Йомов бе изведен отдясно, навлезе в наказателното поле и шутира силно в далечния ъгъл. Вратарят Аргилашки обаче се намеси решително и успя да закачи топката, за да я избие в корнер.

В 72-ата минута обаче нямаше какво да спре Георги Йомов, който стреля от движение от около 20 метра и матира вратаря на Ботев - 2:0. Само минута по-късно ЦСКА нанесе и трети удар, с който матира съперника - Кайседо напредна самостоятелно отляво и с шут по тревата в близкия ъгъл направи 3:0 с втория си гол в срещата.

В 79-ата минута пловдивчани все пак успяха да върнат едно попадение след гол на Тодор Неделев от дузпа. Пет по-късно влезлият като резерва Димитър Тонев пък върна още един гол за Ботев. До края на срещата резултатът не се промени и ЦСКА се поздрави с напълно заслужена победа с 3:2.

Следващият мач на ЦСКА е в четвъртък, 21 октомври, когато "червените" посрещат Зоря (Луганск) в мач от групите на Лигата на конференциите. Срещата е на Националния стадион "Васил Левски" от 22 ч.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    7 11 Отговор
    губи ми се идеята, че има футбол в бг както този на снимката се е загубил в тъмнината.

    Коментиран от #3

  • 2 червен

    10 12 Отговор
    пълен късмет.слаба игра

    Коментиран от #4

  • 3 ми ,

    16 4 Отговор

    До коментар #1 от "Абе":

    Гледай да не попаднеш в една тъмнина с него .. Лошо ти се пише .🤭

    Коментиран от #9

  • 4 Направо ме изнервиха

    9 13 Отговор

    До коментар #2 от "червен":

    Да водиш 3:0 и да трепериш да не изравнят ..😬
  • 5 Pich

    11 5 Отговор
    Нещо за отменения гол да напишете? Поне от кумова срама!

    Коментиран от #6, #7

  • 6 За отменени я гол!!!Само ЦСКА

    14 7 Отговор

    До коментар #5 от "Pich":

    За отменени я гол та имаше засада! И никаква дузпа нямаше за Ботев този като усети защитника отзад и реши да пада,като Гонзо за дузпа!!!
  • 7 Локо

    11 2 Отговор

    До коментар #5 от "Pich":

    Трябва да си много спрял, за да не виждаш че с тялото си жълтия е в засада.
    Ситуацията за дузпата е игра тяло в тяло, без удар с крак или блъскане с ръце. Много спорна отсъдена дузпа.
    Но трябва да се признае , че жълтите имат отбор и ще влязат в тройката, а нашия Крушарски само на лафове ще я кара тази година.
  • 8 Д. Джуроф

    0 5 Отговор
    Първо, само Левски! Второ, не ни мислете, защото ние клуба си няма да изоставим! Трето, няма смисъл да мичтаеете за села да идват в София с лиценз - припознаване и нов формат на първенството! Четвърто, гледайте си к4инката, където имате 4 души с над 30 000 Евро заплати? Пето, намерете си стадион, че играете на такъв за който дължите 5 млн.лв? Шесто, 0,70 лв./м2 в центъра на София е непосилен наем за плащане и никога няма да го платите, но поне си ремонтирайте WC, че Екотой ще вдигат подвижните кабинки, където се криете при дъжд! Седмо, Цеката ви чака да повтори анонса на ГриГан: “Аз ши въ издържам”!
  • 9 Бай Стою касапина

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "ми ,":

    Ами да, ще усети как някой му диша във врата и ака навътре. 😂😂😂