17 Октомври, 2021 23:54 1 554 0

Традиционно: В Торино Ювентус победи Рома с 1:0

  • ювентус-
  • рома-
  • 1:0-
  • серия а

Домакините стартираха агресивно, като още преди да е изминала една минута вратарят на Рома Руи Патрисио трябваше да се намесва решително след удар на Федерико Бернадески

Традиционно: В Торино Ювентус победи Рома с 1:0 - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Ювентус победи Рома с 1:0 в дербито на осмия кръг на италианската Серия А, като можем да кажем, че когато става дума за мачовете в Торино, в последните години това е един от най-често срещаните резултати. "Бианконерите" откриха рано резултата с попадение на Мойс Кийн, след което запазиха аванса си, а "римските вълци" направиха пропуск от бялата точка на Жордан Верету. Домакините спряха гостите да се изкачат на третата позиция в класирането след грешната стъпка на Интер. Торинци заемат седмото място с актив от 14 точки.

Ювентус стартира агресивно, като още преди да е изминала една минута вратарят на Рома Руи Патрисио трябваше да се намесва решително след удар на Федерико Бернадески.

Малко след това гостите на два пъти застрашиха вратата на домакините. Удар на Джанлука Манчини беше спасен от Войчех Шчесни. Малко по-късно Лоренцо Пелегрини стреля, но Джорджо Киелини изчисти топката в корнер. След неговото изпълнение остана впечатлението на автогол, но се оказа, че топката е в аут.

В 16-ата минута "бианконерите" откриха резултата. Матиа Де Шилио центрира в наказателното поле, където най-съобразителен бе Родриго Бентанкур, който нанесе удар с глава, в последствие рикошира в тази на Мойс Кийн, след което влетя в мрежата на Руи Патрисио.

В 26-ата минута "римските вълци" получиха тежък удар, след като Николо Дзаниоло получи контузия заменен от Стефан Ел Шараави. Рома стигна до добра възможност за гол в 37-ата минута, когато след контраатака, Тами Ейбрахам успя да насочи топката опасно, но Шчесни спаси. Минута по-късно Ел Шаарави отново създаде опасност, след като подаде към Ейбрахам, който нахлу в наказателното поле, но отбраната на домакините се справи.

Пет минути преди края на първото полувреме гостите получиха дузпа за нарушение срещу Тами Ейбрахам от Войчех Шчесни. Нападателят на Рома реализира попадение след ситуацията, но главният съдия Даниеле Орсато посочи бялата точка, вместо да зачете попадението. Зад топката застана Жордан Верету, който не успя да преодолее вратаря на Ювентус. Полякът отрази, спасявайки в долния ляв ъгъл.

Домакините имаха страхотна възможност д открият резултата в началото на втората част, след като Матиа Де Шелио центрира в наказателното поле, а Федерико Бернардески стреля атрактивно с ножичен удар, но Руи Патрисио спаси, след което Мой Кийн пропусна да добави отблизо.

"Римските вълци" поискаха дузпа за нарушение срещу Лоренцо Пелегрини на Джорджо Киелни, но главният съдия Даниеле Орсато след преглеждане на ситуацията с ВАР бе категоричен, че нарушение няма и посочи, че играта трябва да продължи с изпълнение на аут.

Натискът на Ювентус продължи и в 63-ата минута Федерико Бернардески отправи плътен изстрел, който премина покрай левия страничен стълб.

Три минути по-ксъно Жордан Верету отправи изстрел от дистанция, който премина много близо до вратата на Войчех Шчесни.

В 73-ата минута Матиас Виня проби отляво, след което нахлу в наказателното поле и нанесе изстрел, но рикошет в Джорджо Киелини излезе в аут.

"Джалоросите" притиснаха съперника си в следващите минути и в 83-ата минута опасен удар на Браян Кристанте рикошира в тялото на Леонардо Бонучи, след което топката излезе в ъглов удар.

До края на двубоя гостите притиснаха съперника си, но до повече попадения в двубоя не се стигна.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА