Last news in Fakti

18 Октомври, 2021 13:10 18 277 5

Григор Димитров се изстреля в световната ранглиста

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • ранглиста

Тази седмица 30-годишният Григор Димитров ще почива, след като отказа турнира в Антверп заради дългия рейд в Индиън Уелс и натрупаната умора след тежките мачове отвъд Океана

Григор Димитров се изстреля в световната ранглиста - 1
Снимка: БГНЕС

Новината, че Григор Димитров ще се изкачи със 7 места в световната ранглиста, беше обявена официално. Гришо вече е на позиция № 21 – само на крачка от завръщане в топ 20. По-интересно обаче е друго - за първи път в историята в топ 200 на световния тенис има двама българи. Втората ракета на България Димитър Кузманов скочи с 29 позиции и се изкачи до рекордното за него 187-о място.

Тази седмица 30-годишният Григор Димитров ще почива, след като отказа турнира в Антверп заради дългия рейд в Индиън Уелс и натрупаната умора след тежките мачове отвъд Океана.

Следващото участие на Гришо ще бъде на турнира във Виена от категорията АТР 500. Надпреварата в австрийската столица е от 25 до 31 октомври.

Лидер в световната ранглиста остава Новак Джокович с 11 430 точки, следван от Даниил Медведев с 9630 и Стефанос Циципас със 7995 точки. Няколко са промените в топ 10. Първата е рокадата между Рафаел Надал и Адрей Рубльов, като испанецът измести руснака от петото място. Роджър Федерер загуби две позиции и се смъкна на 11-о място, Каспер Рууд се изкачи от 10-о на 9-о, а Хуберт Хуркач записа дебют в десетката на най-добрите.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ШуЛейс

    3 8 Отговор
    Аз съм в топ 5000, ама никой не пише за мен.
  • 2 Артилерист

    13 2 Отговор
    Успех Григор! Ти си от малкото поводи, заради които се споменава България. Драго ми е да чувам: "дъ Бългериан".
  • 3 КАНАРА МАНЧО ПЛОВДИВ

    4 2 Отговор
    БРАВО ГРИШО ВСИЧКИ ДА ПОБЕДИШ.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Asan

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "КАНАРА МАНЧО ПЛОВДИВ":

    Ша победи ама друг път,кауна е лузър по рождение.
  • 5 мисира

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "КАНАРА МАНЧО ПЛОВДИВ":

    Еи сега ще смачка гърка и кво?