Last news in Fakti

19 Октомври, 2021 16:45 1 240 0

Дарио Сърна: Де Зерби е на нивото на Гуардиола

  • дарио срна-
  • хосеп гуардиола-
  • шахтьор донецк-
  • роберто де зерби

Той сравни тактическите идеи и отдадеността им към играта

Старши-треньорът на Шахтьор Донецк е на нивото на този на Манчестър Сити, според спортния директор на украинците - Дарио Сърна, научихме от AS.

Де Зерби е на нивото на Гуардиола в сила и идеите му за играта. Той е млад, гладен и много амбициозен. Имаше много оферти, но избра нашата“, коментира легендарният хърватин.

Разликата между тях обаче е, че Гуардиола има финансовите изискванията, които могат да покрият клубове от ранга на Манчестър Сити, Байерн Мюнхен и Барселона, докато Де Зерби тепърва ще доказва качествата си в треньорската професия.

До момента най-високото стъпало в кариерата му са трите години в Сасуоло, където надскочи очакванията на всички с последователното си завършване на 8 място в Серия А. Той дори за малко да класира тима за Лигата на конференции, но головата разлика бе в полза на Рома в края на миналата кампания.

Италианецът вече спечели първото си значимо отличие с Шахтьор, а именно Суперкупата на Украйна в началото на сезона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА