21 Октомври, 2021 09:50 2 145 13

Мъри Стоилов: Надявах се, че, когато се завърна, ще намеря модерен стадион, база и добър отбор, но реалността е друга

  • левски-
  • станимир стоилов

Един от най-успешните треньори в историята на Левски осъзнава, че мечтата за любимия му клуб не се е реализирала

Мъри Стоилов: Надявах се, че, когато се завърна, ще намеря модерен стадион, база и добър отбор, но реалността е друга - 1
Снимка: БГНЕС

Станимир Стоилов се завърна в родния Левски след 13-годишна пауза, но, когато през 2008 г. си тръгна от „Герена“ е имал мечта, че един ден ще се прибере у дома, за да завари нов стадион, модерна база и добър отбор, но реалността е коренно различна към днешна дата.

Мечтите ми за завръщане на един модерен стадион и модерна база, без да имам мечти и претенции точно какъв отбор ще имаме. След като имаме модерен стадион и база би следвало да имаме и добър отбор. За съжаление не можаха да се осъществят мечтите. Върнахме се общо взето там, откъдето си тръгнахме“, каза наставникът на „сините“ в интервю за Gong.

Стоилов бе единственият треньор с нужните качества и желание да работи в сложната финансова обстановка на стадион „Георги Аспарухов“, но не е магьосник, за да реши всички проблеми в клуба за няколко месеца. Той дори едва достигна до първа победа през уикенда срещу Локомотив София след няколко поредни неуспешни опита.

Ако трябва да съм честен, единственият мач, в който съм доволен максимално от отбора, като игра и поведение на терена, беше на мача с ЦСКА 1948. Това беше мач-еталон как Левски трябва да играе в двете фази. Единственото минусче беше, че трябваше да вкараме поне едно или две положения“, каза още Мъри.

Левски приема Пирин в събота от 18:45 часа на „Герена“, за да се опита да постигне втора поредна победа в шампионата.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Луда работа

    11 1 Отговор
    Феновете и наско да продължават да се навеждат на този и онзи и след 40-50 години маже и да имат модерен стадион
  • 2 ХА ХА ХА

    20 0 Отговор
    Абе Мъри , отиваш на някакъв герен , какво очакваш да видиш освен пасящи говеда ?
  • 3 Левски

    9 4 Отговор
    Нормално 2011- 12 година при договорите за строежа на газопровода Южен поток мегакомпанията Газпром която е навсякъде по табелите в Шампионската лига по стадионите щеше да стане спонсор на Левски и да построи най-модерната база която някога сме виждали но благодарение на американските ни началници всичко пропадна!

    Коментиран от #7

  • 4 Иван Грозни

    11 1 Отговор
    При тия условия всеки може да стане треньор и само да получава заплата.
  • 5 Локо Сф1956

    14 0 Отговор
    Не знам, какво Мъри е очаквал за Левски в днешно време. И се е върнал не от голяма любов. Да припомним защо съдеше Левски за 60 000 лева. Кога и защо беше играч на ЦСКА по едно време. Само от любов към Левски или и нещо друго......
  • 6 Ха ха ха🤣

    11 0 Отговор
    Развенча се митът за големия треньор. Най-добре да си беше стоял в бантустаните, където наистина минаваше за голям треньор. (Можеше да отиде в Китай.) Най-голямата грешка на българския футбол беше, че агитките позволиха за шепа стотинки, тиквата да ги ползва за политическите си игрички. 🎃-та стои в основата на фалита на ЦСКА и Левски.
  • 7 НАП

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Левски":

    Левски собственост на Газпром. За какво горкия си е дал живота!

    Коментиран от #8, #12

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Фактът

    7 0 Отговор
    Тръгнали разни да подиграват Стойчо за загубата от Рома . Ами Мъри? В ШЛ 1:17 голова разлика! Помня Топузаков срещу Барса стана разноглед.

    Коментиран от #11

  • 11 Левски 1914

    3 4 Отговор

    До коментар #10 от "Фактът":

    Ама Барса , а не децата на Рома.
  • 12 Сандо

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "НАП":

    Сигурно и Шалке е собственост на Газпром?Абе помислете малко преди да пишете.А колегата е напълно прав и само ще допълня,че едно такова спонсорство щеше да повлече и други могъщи компании да вложат средства в наши отбори.
  • 13 Камен

    1 1 Отговор
    Сельо и това ти е много!