Last news in Fakti

21 Октомври, 2021 21:25 2 645 9

Сериозни ограничения за облеклото на жени и мъже на Гран при на Саудитска Арабия

  • гран при-
  • саудитска арабия-
  • формула 1

Всички са получили указания месец и половина преди надпреварата, която е планирана за 5 декември

Сериозни ограничения за облеклото на жени и мъже на Гран при на Саудитска Арабия - 1
Снимка: БГНЕС

Eкипите от Формула 1, служителите на ФИА и Либърти Медия и представителите на медиите, отразяващи Гран при на Саудитска Арабия от пистата Джеда трябва да вземат предвид изискванията на организаторите по отношение на облеклото. Всички са получили указания месец и половина преди надпреварата, която е планирана за 5 декември, пише испанският вестник Марка. Това ще е първи старт от Формула 1 в Саудитска Арабия.

Особено строги са ограниченията за жените. На тях им е забранено да използват ярък грим, да носят прозиращи дрехи, поли или панталони над коляното, дрехи без гръб или рокли с презрамки, както и тесни дрехи

За мъжете не са разрешени къси панталони (включително такива, които не са съвсем къси, а са над коляното), потници и тесни дрехи. Температурите в Саудитска Арабия през декември по принцип са над 30 градуса.

В изискванията се посочва също така, че е желателно хората да се въздържат от фриволни жестове. Указва се още да се внимава с израженията на лицето, за да не бъде сметната някоя физиономия за неуместна.

Първият F1 старт в Саудитска Арабия е широко рекламиран. Преди броени дни местната автомобилна и мотоциклетна федерация (Saudi Automobile and Motorcycle Federation – SAMF) обяви, че пуска в продажба General admission билети – за площите, където няма трибуни. Първоначално бяха пуснати 40% от билетите, тъй като имаше ограничения заради COVID-19. Сега обаче организаторите могат да използват 100% от капацитета на пистата, тъй като министерството на здравеопазването разхлаби мерките.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Iviviv

    32 2 Отговор
    И тия са откачени.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Не са откачени те

    32 0 Отговор

    До коментар #1 от "Iviviv":

    Пуснеш ли котката в одаята,тя се качва на одъра,пуснеш ли я на одъра,тя се качва на главата ти..
  • 3 Бриго Бичкията

    20 9 Отговор

    До коментар #1 от "Iviviv":

    Това, че при нас няма правила на поведение на обществени места , не значи, че и в други страни е така.
  • 4 Филипов

    19 1 Отговор
    А иначе рашките били недемократични. Запада е върх на човешката цивилизация, за сега, но за пари и майка си ще продадат.

    Коментиран от #9

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Display

    17 0 Отговор
    А що изобщо се провежда там?????? Като искат чалмите, да дойдат в цивилизацията и да са забранени бурки, тюрбани, шалвари и т.н.т........Ейййййй вярно, забравих, ние сме толерасти.........
  • 8 Гост

    4 0 Отговор
    Чаршафосаните камилари се оказах седнали на нефт и това позлати празните им кратуни. Обаче да ги признаеш за нещо повече от тъпоглави чаршафосани камилари с петродолари, е предателство на цивилизацията.
  • 9 Търбухов

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Филипов":

    Всеки един би се продал за пари, просто някои го правят за по малко, а други за повече.