Last news in Fakti

21 Октомври, 2021 21:50 4 003 13

Норвежци се подиграха с Рома и Моуриньо в Лига Европа

  • рома-
  • лига на конференциите-
  • бодьо/глимт

Бодьо/Глимт постигна разгромна победа с 6:1

Норвежци се подиграха с Рома и Моуриньо в Лига Европа - 1
Снимка: БГНЕС

Бодьо/Глимт нанесе първата загуба на Рома в група "С" на Лигата на конференциите. Норвежкият отбор направи за смях "Вълците" и постигна разгромна победа с 6:1. Гостите изглежда бяха подценили тази среща и това им изигра лоша шега. Ерик Ботхайм бе героят на вечерта, като отбеляза два гола в 8-ата и 52-ата минута, а направи и три асистенции. Освен него се разписаха и Патриг Берг в 20-ата, Ола Солбакен в 71-ата и 80-ата минута и Амал Пелегрино в 78-ата минута. Почетното попадение за италианците бе дело на Карлес Перес в 28-ата минута.

Още от самото начало си пролича, че Бодьо/Глимт повече ще търси победата в мача. Домакините взеха преднина още в 8-ата минута, когато Сондре Фет и Ерик Ботхайм направиха страхотно двойно подаване, вторият излезе на стрелкова позиция и отбеляза за 1:0.

В 20-ата минута Патрик Берг комбинира с Ботхайм и се озова непокрит пред наказателното поле и със страхотен шут удвои.

Рома върна интригата в 28-ата минута, когато Амаду Диавара пусна извеждащ пас за Карлес Перес и той хладнокръвно реализира аза 2:1.

В 52-ата минута обаче домакините отново дръпнаха с два гола след нов точен изстрел на Ботхайм. Голът обаче изработи Алфонс Сампстед, който показа настоятелност и измъкна топката между двама играчи на Рома на аутлинията, след което върна към Ботхайм, за когото остана да стреля отблизо във вратата за 3:1.

Това още повече вдъхнови домакините, които започнаха да се забавляват на терена. В 71-ата минута Ботхайм пусна извеждащ пас за Солбакен, който надбяга прекия си пазач и технично прехвърли вратаря за 4:1.

Седем минути по-късно падна и пети гол за норвежците. Ботхайм отне в средата на терена и веднага изведе Пелегрино, който хладнокръвно вкара покрай плонжа на вратаря.

Крайното 6:1 оформи отново Солбакен. Той получи пас в коридор от Пелегрино, финтира вратаря и прати топката в мрежата.

С тази победа Бодьо/Глимт излезе начело в групата със 7 точки, а Рома вече е на 2-ата позиция с 6 точки. По-късно тази вечер ЦСКА приема Зоря (Луганск) в другия мач от групата.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нек се порадват малко

    13 10 Отговор
    бившите викинги.От времето на Ерик Червенобрадия това им е втората победа.Горе доле 900 години..
  • 2 Мяуриньо съм 🤡

    24 1 Отговор
    Мяууу, много студено, мяууу съдията, мяуу лоши норвежци. Мяуу, е не съм ли велик?❗?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Кзли

    1 1 Отговор
    А,бе хибрида треа прай съдията срещу тия норвежци,мелеонер
  • 5 А говедата

    10 6 Отговор
    И дилърите на Гела се смяха на ЦСКА! Ха сега! Нека се смеят! Прогноза - Лайногорец до 3 години е изцяло закрит! Говедата в Б група! Следете нещата

    Коментиран от #6, #9

  • 6 Европа

    2 6 Отговор

    До коментар #5 от "А говедата":

    Срещу Пирин ще разбереш къде ще играем. А вие вместо да се радвате че играете добре ще умрете от яд че Левски се завръща в Европа😊.

    Коментиран от #7

  • 7 Ха-ха

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Европа":

    Я пак, Левски в Европа. Да речем, че начело с БФС и съдиите вземете купата. А после какво ще правите. Първия кръг и край, ама те парите са нагоре, а за там нямате шанс.

    Коментиран от #10

  • 8 Зрител

    4 1 Отговор
    На 24 май Моуриньо в първата редица с лента на гърдите-Отличник.
  • 9 Дучето

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "А говедата":

    Видяхте зор с Зоря пък се оглеждате у паницата на Левски! Стига с този комунизъм другари Милко Балев го няма вече както и Цска-то от 2016 сте Литекс с оранжеви екипи така че спи спокйно заблудена душицо!
  • 10 Левскар

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ха-ха":

    Хахаха кой реве за съдиите, ЦСКА София на които им подариха победата срещу Ботев Пловдив. А иначе видяхме какво прави ЦСКА София в Европа 5:1 срещу слаба Рома и падате у дома срещу някакъв смешен отбор от регион където се води война😊.

    Коментиран от #12

  • 11 Стойчо Литекса

    1 0 Отговор
    Озорихме се! Но, продължаваме напред!
  • 12 един от многото

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Левскар":

    Според математика Витанов Ако ЦСКА играеше с Бодьо , резултата трябваше да е около 30:2!

    Коментиран от #13

  • 13 Бай Стою касапина

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "един от многото":

    А ако Левски играеше с Бодьо резултата щеше да е 60:0.😂😂😂😂😂