22 Октомври, 2021 17:45 1 193 0

Дел Пиеро и Де Роси отличници на изпита си за лиценз

  • алесандро дел пиеро-
  • даниеле де роси

Бившите играчи започнаха курса за лиценз на УЕФА “А” през декември месец миналата година

Дел Пиеро и Де Роси отличници на изпита си за лиценз - 1
Снимка: БГНЕС

Няколко бивши звезди от Серия А получиха треньорските си значки днес, като Алесандро Дел Пиеро и Даниеле Де Роси получиха най-високите оценки.

Лицензионният курс на УЕФА “А”, който позволява да се тренира отбор до Серия “Ц” се проведе онлайн и е запазен за професионалисти с дългогодишен опит в играта.

След 210-те часа обучение по образователната програма, студентите се явиха на финалните изпити на курса в Коверчано миналия четвъртък”, се казва в официалното изявление на Италианската футболна федерация.

Легендата на Рома Даниеле Де Роси бе част от щаба на Италия на Европейското първенство това лято, начело с Роберто Манчини. След спечелената титла на “адзурите” обаче, бившият халф напусна националния отбор, с цел да се концентрира върху личностното си развитие в професията.

Алекс Дел Пиеро пък никога не е работил в сферата на треньорството.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА