24 Октомври, 2021 15:15 3 197 2

Убиха бронзов медалист от Световното първенство по лека атлетика

  • алекс кинонес-
  • убийство-
  • еквадор

В Еквадор е обявено извънредно положение заради войната с местната престъпност

Убиха бронзов медалист от Световното първенство по лека атлетика - 1
Снимка: БГНЕС

32-годишният световен бронзов медалист в спринта на 200 м. Алекс Кинонес е бил застрелян тази нощ в родината си Еквадор при пореден кървав сблъсък на местните наркокартели, научихме от Reuters.

Атлетът е още една от жертвите на войната с престъпността в страната, като статистиките сочат, че от началото на годината са били убити над 1900 души.

Кинонес бе един от най-добрите еквадорски лекоатлети. На Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. той стигна до полуфиналите на 200 м., а националният рекорд в дисциплината е негов с време 19,87 секунди.

Алекс Кинонес пропусна последната Олимпиада по административни причини.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    4 0 Отговор
    Боко е виновен. Оставка и затвор!
  • 2 Реалист

    5 0 Отговор
    Смъртта и на този патладжан лежи на съвестта на Тиквата. Кой знае какви далавери е въртял в Еквадор, за да играе в България Жорди Кайседо