Last news in Fakti

24 Октомври, 2021 21:31 1 997 0

Най-интересното между Рома и Наполи бяха червените картони на Моуриньо и Спалети

  • рома-
  • наполи-
  • жозе моуриньо-
  • лучано спалети

Двамата треньори ще трябва да гледат следващите двубои от трибуните

Най-интересното между Рома и Наполи бяха червените картони на Моуриньо и Спалети - 1
Снимка: БГНЕС

Рома и Наполи не изиграха очакваното интригуващо дерби, както се надяваха мнозина преди първия съдийски сигнал, но пък не всеки ден се вижда двамата треньори да бъдат изгонени в един от същ мач. Точно това се случи с Жозе Моуриньо и Лучано Спалети.

Португалецът бе особено афектиран от разгрома, с който се прибра от Лигата на конференциите от Будьо/Глимт. Това сякаш си пролича при получаването на жълт картон от Давиде Маса през първата част, но най-вече при второто му провинение край тъч-линията към края на мача.

Спалети пък остана наистина шокиран от решението на Маса. Наставникът на „партенопеите“ бе директно изгонен след края на срещата, когато се размина с рефера, аплодирайки го. Той обаче прие проявата за подигравка и реши да го санкционира, въпреки опитите за обяснение от страна на старши-треньора, че е бил искрен в реакцията си и е нямал задни помисли.

Що се отнася до играта на двата отбора, най-често виждахме гостите да владеят топката, докато защитниците на „римските вълци“ организираха перфектни изкуствени засади, за да опазят по най-ефективния начин Осимен и партньорите му в атака.

Редките случаи, в които се стигаше до точни удари, Руй Патрицио бе на мястото си и не позволи да бъде преодолян.

Двата тима записаха първо равенство от началото на кампаниите си, а с него се нарушава и перфектния актив на Наполи в Серия А. Отборът все пак остава начело в класирането, макар и с равни точки с Милан.

Рома пък се задържа в топ 4, въпреки, че записа само една победа в последните си четири двубоя.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА