25 Октомври, 2021 16:30 1 537 0

Пауло Дибала изравни рекорд на Мишел Платини

  • пауло дибала-
  • ювентус-
  • мишел платини-
  • интер

Аржентинецът вече се цели в топ 10 на голмайсторите за Ювентус

Пауло Дибала изравни рекорд на Мишел Платини - 1
Снимка: БГНЕС

Пауло Дибала продължава да преследва статута на легенда за Ювентус, а тази му цел е още една крачка по-близо след „Дерби д'Италия“, в което се разписа от дузпа за 1:1. Така той изравни рекорда от 104 гола на Мишел Платини с фланелката на „старата госпожа“, научихме от Football-Italia.

27-годишният аржентинец изпадна в своеобразна дупка през последните два сезона. Той се бореше почти постоянно с контузии, а пристигането на Кристияно Роналдо се оказа проблем за него с оглед окупирането на дузпите и пряк-свободните, въпреки че са негов специалитет.

Пред Дибала в престижната класация остават само 11 души, а следващата крачка е на гол разстояние. Джон Чарлс има 105 попадения за „бианконерите“, а първите фигури от топ 10 са Федерико Мунерати със 114 и Роберто Баджо със 115 гола.

Алесандро Дел Пиеро за сега остава далеч-далеч на върха с изключителните му 290 попадения за Ювентус.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА