27 Октомври, 2021 16:30 3 439 7

„Изтощително е да преследвам мечтата си, докато крия, че съм гей“ (ВИДЕО)

  • гей-
  • джош кавало-
  • аделайд юнайтед

21-годишен австралиец признава, че е свалил огромна тежест от плещите си, когато се е разкрил

„Изтощително е да преследвам мечтата си, докато крия, че съм гей“ (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

В продължение на десетилетия във футбола не бе прието да мислим и дори не смятахме, че е възможно, да има футболисти с обратна сексуална ориентация, но чисто статистически е невъзможно от милионите по света, практикуващи този спорт на професионално и аматьорско ниво, да има само шепа, които да признават, че са гей. Това обаче е една дълга битка, която предстои да се води, защото не би трябвало да има значение сексуалната ориентация на човек, за да бъде добър в даден спорт. Австралиецът Джош Кавало предизвика сериозен отзвук в социалните мрежи през изминалите часове, правейки публично признание, че е хомосексуалист.

Имам нещо лично, което имам нужда да споделя с всички. Аз съм футболисти и съм гей“, започва 21-годишният защитник на Аделайд Юнайтед в специално подготвено видео в колаборация с клубния му тим.

Младият австралиец споделя, че е носил огромна тежест върху плещите си, докато е опитвал да прикрие същността си и в същото време да преследва мечтите си.

Изтощаващо е да преследвам мечтата си да стана футболист, докато крия, че съм гей“, казва още Кавало.

Причината той да направи подобно публично признание е, че иска да помогне на всички останали хора в спорта, които се притесняват, че ще съсипят кариерите си, ако излязат от образа на метросексуалния мъжкар, който задължително трябва да излиза с модели, актриси или певици.

Джош разказва още, че първо е споделил за сексуалността си със своите близки, а след това със съотборниците и треньорите си. Това, което го е впечатлило най-много, е подкрепата, която е срещнал, макар да е очаквал да бъде нападнат от всички страни.

В миналото малцина са имали същата смелост. Томас Хитцелшпергер е може би най-популярното име сред футболистите, които се опитаха да покажат, че няма страшно да си гей в този спорт. Оказва се обаче, че все още е прекалено трудно за останалите да последват примера им.

Поглеждайки в коментарите под видеото на Джош Кавало, виждаме, че той среща подкрепа още от организаторите на английската Висша лига и акаунта на италианския Ювентус. Самото видео пък вече е гледано над 1,6 млн. пъти в Twitter.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Oringe Prips

    19 4 Отговор
    С тази фамилия е нормално да е част от Ловешко-африканската дружинка!
  • 2 Да да

    18 2 Отговор
    За такива трябва отделна съблекалня, иначе само де се зазяпват по мъжете!
  • 3 Орел

    16 0 Отговор
    То и БФС-то ще се разкрие някой ден.
  • 4 Анонимен

    9 1 Отговор
    Винаги съм се чудил как така футболистите се прегръщат толкова много след гол, пък то било очевидното. Какви ли работи стават по съблекалните?
  • 5 Пената

    5 2 Отговор
    То и Бойко Методиев Борисов и Мъри Стоилов са гейове, ама. .
  • 6 Обесен Язовец

    7 0 Отговор
    Покваряват децата и им насаждат презумцията за нормалност! Поповете що мълчат? Първо църквата ще се отчита, после парламентаристите пред народа! Всеки ще си плати.
  • 7 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    4 0 Отговор
    Чакаме и Тъпото от Банкя да си признае,
    щото 12 години точно така се държи...