27 Октомври, 2021 20:00 2 425 3

Fake news? Изтекоха резултатите от надпреварата за „Златната топка“

  • златна топка-
  • робърт левандовски-
  • лионел меси-
  • карим бензема

Месец преди официалната церемония изглежда, че изборът вече е предрешен

Остава един месец до официалното връчване на най-престижната индивидуална награда във футбола - „Златната топка“, но в социалните мрежи обикаля една снимка на списък, показват крайните резултати от гласуването, макар то официално да не е приключило.

На принтиран лист с дата 25 ноември 2021 г. се вижда, че Робърт Левандовски събира 627 гласа и изпреварва Лионел Меси, Карим Бензема и Мохамед Салах в надпреварата.

Вотът за аржентинеца не се вижда от снимката, но със сигурност би трябвало да е над 526-те гласа за Бензема и под 627-те на Лева.

Прогнозите на мнозина, че Жоржиньо ще получи приза изглежда няма да се сбъднат, макар бразилецът с италиански паспорт да е на пето място в класацията.

Ерлинг Холанд пък изпреварва Кристияно Роналдо, а Килиан Мбапе е пред Н'Голо Канте. Топ 10 пък се затваря с Кевин де Бройне.

Остават все пак съмненията, че снимката не е автентична. „Фалшивите новини“ в ерата на социалните мрежи не са нещо чак толкова нетипично, така че ще се наложи да изчакаме до самата церемония на France Football, за да стигнем до истината.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ахахаха

    2 0 Отговор
    И това стана като евровизия
  • 2 фен

    1 0 Отговор
    Питайте Стоичков да ви обясни какстават тия работи
  • 3 Олд

    1 1 Отговор
    Няма "Златна топка" за Меси.