27 Октомври, 2021 23:30 2 573 1

Кой е най-резултатният нападател в Европа от началото на сезона?

  • робърт левандовски-
  • мохамед салах-
  • карим бензема

За пръв път от доста време насам Роналдо и Меси не са дори в топ 10

Кой е най-резултатният нападател в Европа от началото на сезона? - 1
Снимка: БГНЕС

Измина почти 1/3 от сезона в европейския футбол и вече се оформиха основните фаворити за разпределението на местата във всеки един шампионат. След около месец пък ще бъде връчена и наградата за най-добрия футболист в света, според France Football. Странното на приза обаче е, че гледа представянето на играчите в календарната година, въпреки че на практика се гледат успехите от пролетния полусезон.

По-долу сме решили да ви представим малко числа, които да ни изяснят обективно защо един или друг е считан за фаворит за „Златната топка“, макар за всички да е ясно, че не математиката играе на терена.

От старта на сезон 2021/22 практически всички говорят за страхотната форма на Мохамед Салах. А и как да е иначе, когато египтянинът вкара хеттрик във вратата на Манчестър Юнайтед и на практика носи атаката на Ливърпул на гърба си. Но не той е най-резултатният играч наоколо в момента.

Справка със статистиците от Squawka показва, че Карим Бензема е човекът в най-добра форма от всички нападатели в момента. Французинът е взел пряко участие в цели 16 попадения, докато Салах има 15.

Головата машина на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд пък е трети в тази класация с общи 12 гола и асистенции, въпреки проблемите с контузии, които има през изминалите седмици.

Робърт Левандовски (11) е едва четвърти в класацията, а след него са Флориан Вирц (10) и Чиро Имобиле (10). В топ 10 са още Михаил Антонио (9), Килиан Мбапе (9), Людовик Айорке (9) и Джейми Варди (8).

За пръв път от повече от 15 години насам сред лидерите в тази надпревара липсват Кристияно Роналдо и Лионел Меси.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 100

    2 1 Отговор
    Ковид е най- успешния нападател.