Last news in Fakti

27 Октомври, 2021 23:45 2 894 3

Гладбах си върна на Байерн за всички страдания през годините

  • байерн мюнхен-
  • борусия мюнхенгладбах-
  • купа на германия

„Баварците“ не са губили с такъв резултат от далечната 1978 г. насам

Гладбах си върна на Байерн за всички страдания през годините - 1
Снимка: БГНЕС

Байерн Мюнхен по традиция може и да е отборът, който нанася рекордни загуби на съперниците си, но в гостуването на Борусия Мюнхенгладбах за Купата на Германия тимът допусна едно от най-тежките поражения в цялата си история.

Борусия вкара 5 безответни гола на „баварците“. Това е нещо, което не се бе случвало на рекордьора по титли от далечната 1978 г., когато за последно отстъпи с 5:0 на Кайзерслаутерн в Бундеслигата.

Коро, Бенсебайни (2) и Емболо (2) се превърнаха в палачите на Мюнхен, за да си върнат за годините на страдания, които привържениците на техния отбор бяха принудени да търпят от този опонент.

Швейцарецът категорично дори може да бъде считан за най-добрия на терена, защото обезцени Дайот Упамекано до степен, в която французинът приличаше по-скоро на добър аматьор, отколкото на един от най-скъпите защитници в света.

Мануел Нойер също нямаше ден, защото успя да отрази само 1 от 6-те удара в очертанията на вратата му, докато колегата му в далечния край - Ян Зомер, изигра още един блестящ мач.

Борусия Мюнхенгладбах със сигурност ще попадне в заглавията на вестниците утре и то съвсем заслужено, защото не всеки ден някой отбор е в състояние да победи по толкова убедителен начин Байерн Мюнхен, пък било то и за Купата на страната.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сигнал Идуна Парк

    8 1 Отговор
    Само BvB браво Гладбах
  • 2 Абе

    2 3 Отговор
    тия Фифи, уефи нямаха ли някакви органи дето се занимават с "уредени" мачове, преди години вдигаха много пушилка покрай български мачове. Все пак честито и на победителите, и на печелившите.

    Коментиран от #3

  • 3 Komapak

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Абе":

    Явно купата на Германия не ги интересува и са излезли с резервите.