Last news in Fakti

3 Ноември, 2021 21:42 1 110 0

С два гола на Бензема Реал Мадрид победи Шахтьор в Шампионската лига

  • реал мадрид-
  • шахтьор донецк-
  • шампионска лига

Първото попадение на Бензема ще остане в историята, тъй като беше №1000 за "кралския" клуб в най-престижния европейски турнир

С два гола на Бензема Реал Мадрид победи Шахтьор в Шампионската лига - 1
Снимка: БГНЕС

Реал Мадрид победи с 2:1 Шахтьор Донецк в мач от група D на Шампионската лига. Два гола вкара Карим Бензема (14, 61), а Фернандо (39) се разписа за гостите.

Първото попадение на Бензема ще остане в историята, тъй като беше №1000 за "кралския" клуб в най-престижния европейски турнир. Нито един отбор в Европа не може да се похвали с подобно постижение.

Очаквано домакините натиснаха още с началния съдийски сигнал на френския рефер Беноа Бастиен. Първото опасно положение пред вратата на Шахтьор дойде още в 5-ата минута, след като Лукас Васкес и Модрич скриха топката на защитниците и само отличният рефлекс на Трубин спаси гостите от попадение. Секунди по-късно скоростно слизане на Винисиус по левия фланг затрудни украинския тим, но топката бе избита в корнер.

Изненадващо Шахтьор можеше да поведе в 21-ата минута, но късметът бе на страната на домакините. Алан патрик напредна и от границите на наказателното поле шутира по земя. Топката обаче срещна лявата греда на Куртоа и домакините си отдъхнаха.

Логичното се случи в 14-ата минута. Винисиус открадна топката от Марлон отлаво и поднесе на тепсия топката на Бензема, който вкара един от най-лесните голове. Попадението обаче ще остане в историята на Реал Мадрид, тъй като е под №1000 за клуба в Шампионската лига.

Три минути след това Лука Модрич нанесе свиреп удар къмм долния десен ъгъл на вратата на гостите. Стражът Анатолий Трубин обаче показа блестящ рефлекс и изби. Михайло Мудрик тества концентрацията на Тибо Куртоа в 24-ата минута, но вратарят на Реал улови без проблеми. Далеч по-опасна бе атаката на гостите в 32-ата минута, когато Мудрик изведе Фернандо на стрелкова позиция в наказателното поле. Ударът на 22-годишния бразилец обаче мина над вратата.

С два гола на Бензема Реал Мадрид победи Шахтьор в Шампионската лига
Снимка: БГНЕС

Активната игра на Шахтьор бе наградена с изравнителен гол в 39-ата минута. Матвиенко с дълъг пас намери в наказателното поле Алан Патрик, който с гърди свали към Фернандо и бразилецът с топовен шут не остави шансове на Куртоа - 1:1.

Минута преди почивката гостите бяха близо по пълен обрат, след като Фернандо за пореден път се оказа неуловим за испанската защита, но Куртоа показа високата си класа и отрази шута му.

Второто полувреме започна с хубав пробив отдясно на Лукас Васкес, който затрудни отбраната на Шахтьор. С общи усилия гостите се справиха и не допуснаха да се стигне да удар към Трубин.

С два гола на Бензема Реал Мадрид победи Шахтьор в Шампионската лига
Снимка: БГНЕС

Гросмайсторска атака в 61-ата минута донесе нова преднина за Реал Мадрид. Тя бе подхваната от Лукас Васкес и Модрич, а продължението беше фантастично. Отиграване с пета на Каземиро изведе в наказателното поле Винисиус, който отново предпочете да предостави топката на Бензема за втория гол на капитана - 2:1.

В 72-ата минута Бензема върна жеста на Винисиус, извеждайки го на добра позиция за стрелба. Бразилецът обаче се забави и отправи твърде слаб удар, който не затрудни вратаря на Шахтьор. Бензема пропусна да направи хеттрик в 79-ата минута, а секунди по-късно бе заменен от Лука Йович.

Украинският тим също имаше своите шансове в тези минути, но Степаненко и Исмаили не уцелиха вратата от удобни позиции.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА