Last news in Fakti

7 Ноември, 2021 21:55 1 592 0

Рилецо продължава да гази и чупи рекорди в НБЛ

  • рилски спортист-
  • бк рилски спортист-
  • нбл

Вчера самоковският отбор победи Берое с 90-79

Рилецо продължава да гази и чупи рекорди в НБЛ - 1
Снимка: НБЛ

Отборът на Рилски спортист демонстрира отлична форма от началото на сезона в българското първенство. Баскетболистите на старши треньора Людмил Хаджисотиров започнаха кампанията с 5 победи от първите си 5 мача и засега съвсем заслужено заемат лидерската позиция в класирането.

Вчера самоковският отбор победи Берое с 90-79.

Заедно с впечатляващия си старт, самоковци успяха да подобрят и рекордната си серия от победи в редовния сезон на шампионата. Тя вече наброява цели 15 последователни успеха, като последната загуба на Рилски спортист в основната част от сезона в България се случи в началото на тази година - 71:76 от Балкан на 23 януари, когато ботевградчани прекъснаха тогавашната безпрецедентна поредица от 12 успеха без загуба на своя съперник.

Оттам нататък, изключвайки плейофите, Рилецо просто не може да сбърка. Явното надмощие на носителите на Купата и Суперкупата на България в тези двубои се забелязва без особен проблем, тъй като те са спечелили 13 от 15-те си мача в настоящата си серия с двуцифрена разлика.

След подновяването на първенството, което ще се случи в началото на декември (едномесечна пауза заради националните отбори), отново Балкан ще има възможността да прекъсне победния ход на Рилски спортист. Двата отбора ще се изправят един срещу друг в дербито на шестия кръг от НБЛ на 4 декември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА