Last news in Fakti

9 Ноември, 2021 23:00 2 856 10

Ще помилват Оскар Писториус след убийството на приятелката му, но само след среща с родителите ѝ

  • оскар писториус-
  • рийва стеенкамп-
  • убийство

Легендарният параолимпиец излежа половината от присъдата си и вече може да кандидатства за предсрочно освобождаване

Ще помилват Оскар Писториус след убийството на приятелката му, но само след среща с родителите ѝ - 1
Снимка: БГНЕС

Изминаха 8 години, откакто легендарният параолимпиец Оскар Писториус влезе в затвора за убийството на своята приятелка Рийва Стеенкамп. Това е повече от половината от наложената му присъда от 13 години и 5 месеца, а, според южноафриканското законодателство, ще може да кандидатства за предсрочно освобождаване. Има обаче едно важно условие - да се срещне с родителите на Рийва, научихме от Associated Press.

На Свети Валентин 2013 г. Писториус попадна в заглавията на световната преса, след като по грешка застреля своята половинка, мислейки, че е влязъл крадец в дома му през нощта. Атлетът с два ампутирани крака е в тоалетната, когато чува притеснителните шумове пред вратата, вади пушката си и стреля няколко пъти на сляпо. Оказва се обаче, че 29-годишната красавица е издавала въпросните шумове, за да намери смъртта си по този нелеп начин.

Изслушването за помилването бе насрочено за миналия месец, но била отложено, защото Бари и Джейн Стеенкамп не са имали възможност да разговарят с убиеца на дъщеря им. Те ще се надяват да видят съжаление в очите му преди да приемат евентуалното освобождаване на бившия атлет.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кумчо Вълчо

    8 2 Отговор
    А бе кавал какво ме занимаваш с боклуци .

    Коментиран от #9

  • 2 Груйо

    32 2 Отговор
    Убийството се доказа че е умишлено, затова получи голяма присъда. Факти защо ни пробутвайте неговата защитна версия - много лоша журналистика от ваша страна. Смятате ли че за непредумишлено убийството щяха да му дадат 13 години?

    Коментиран от #4, #8

  • 3 Алфа Вълкът

    4 1 Отговор
    Е тоя като вуйчо, някой лопал, някой тропал пат котката замина!
  • 4 Перко

    16 2 Отговор

    До коментар #2 от "Груйо":

    Да ,прав си.Спомням си случая много добре.Само Писториус и факти вярват
    в тая версийка...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 РЕАЛИСТ

    4 1 Отговор
    Не само я беше застрелял, но я беше и намачкал със стика за крикет. Интересното бе, какво се е случило на този 14 февруари. Вместо да си се гушкат в леглото в деня на влюбените, той я "обърква "с крадец и и строшава костите. Никой не попита къде е била тя преди това .
  • 8 3333

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Груйо":

    как се доказа? и не е бил в тоалетната а е бил в спалнята, а тя в тоалетнатта
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 просто

    2 2 Отговор
    му е писнало да му мрънка за щяло и не щяло, и е раздал правосъдие по Американски, един в десетката, и стика за голф за по сигурно, абсолютно наложително е човека според мен да си полекува менталното здраве, но иначе пари, слава, алкохол и наркотици водят до това, до убийства уж по непрадпазливост, сигурно не се спомняте, но великия Чарли Чаплин/които също дълго се е лекувал от БАР/, също уби една млада актриса в края на 20-те години на 20-ти век на купон на една яхта след злоупотреба с цитираните по горе вещества, грешки на младостта, всеки ги е правил, дано му простят родителите на жертвата.