Last news in Fakti

17 Ноември, 2021 23:00 3 626 6

„Канело“ скача с две категории, за да опита да шокира шампиона при полутежките

  • саул канело алварес-
  • илунга макаби-
  • wbc

Мексиканецът ще трябва да качи цели 15 кг. за половин година

„Канело“ скача с две категории, за да опита да шокира шампиона при полутежките - 1
Снимка: БГНЕС

Саул „Канело“ Алварез шокира света на бокса със заявката си да скочи с цели две категории нагоре и да се опита да покори полутежка категория, научихме от Sky Sports.

Мексиканецът се превърна в безспорен световен шампион в суперсредна категория, след като събра и последното парче от пъзела срещу Кейлъб Плант.

WBC дава „зелена светлина“ на „Канело“, което означава, че той ще трябва да качи цели 15 кг.

В момента се водят преговори между лагера на Саул Алварез и този на Илунга Макаби, за да може конгоанецът да заложи титлата си.

Разликата между двамата не се изразява само в килограми, но и в цели 10 см. в полза на Макаби. В съвременния бокс това обичайно е сериозно предимство, но в никакъв случай не означава, че изходът е предрешен. Все пак Алварез има една-единствена загуба в кариерата си и то по точки от легендата Флойд Мейуедър-младши през далечната вече 2013 г.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ххх

    5 12 Отговор
    GGG беше по добрият и винаги ще бъде. Флойд си е флойд, а този просто иска още пари в джоба… Жалко, все едно гледам Кобрата…

    Коментиран от #2

  • 2 Sieg

    19 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ххх":

    Само човек, който хал хабер от бокс може да каже такава простотия. Когато Канело и Флойд се изправиха един срещу друг, Флойд беше във възхода си, а Канело тийн. Все едно сега да се срещнат, Канело би го смазал. А сравнението Канело и Кубрат е още по желко.

    Коментиран от #6

  • 3 Boxing

    8 1 Отговор
    Канело в прайма си е 168,Флойд в прайма си е 140....Буквално говорите за хора,които ги делят едни реални 15 килограма .Канело бил на 23 аххахаха Али на 22 би Листън,Тайсън на 22 събра всички пояси. Флойд пък беше почти на 37 когато нашляпа мексиканеца. Няма оправдания за Канело,буквално беше топ 3 на най-големите смазвания,които съм виждал в толкова много очакван двубой с почти равностойни шансове за двамата бойци,докато не удари първия гонг и хората не видяха,колко е голям всъщност Мейуедър. Просто на много хора им е тъпо,че Мейуедър ожъна всички легенди на бокса от 2000 до 2015. Канело,Кото,Пакияо,Делаоя,Хатън,Моузли,Маркез.Това са все хора,които един ден ще са в залата на славата.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Sieg

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Boxing":

    Всеки достига своя прайм в различно време. Канело сега би бил доста по - труден от тогава, когато беше на ринга с Флойд. Тогава той беше прохождащ все още, сега е завършен.
  • 5 hhh

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Boxing":

    Ленъкс Луис достигна своя прайм доста късно. Ленъкс Луис на 22 щеше да бъде размазан от много боксьори в тежка категория. Знаем какво стана, когата стн на 30. ТАка че ...
  • 6 Правилно, палец нагоре

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Sieg":

    Но за GGG нищо не каза !!!!!