Last news in Fakti

19 Ноември, 2021 16:00 2 606 2

Илунга Макабу: „Канело“ прави огромна грешка, за която ще съжалява

  • канело алварес-
  • илунга макаби-
  • wbc

Мексиканецът реши да скочи с две категории нагоре, за да се боксира с шампиона на WBC в полутежката

Илунга Макабу: „Канело“ прави огромна грешка, за която ще съжалява - 1
Снимка: Shutterstock

„Канело“ шокира боксовия свят, след като обяви, че ще се качи с две категории нагоре, въпреки че тъкмо се превърна в безспорен световен шампион при суперсредните. Той хвърли ръкавицата към Илунга Макаби за шампионския му пояс на WBC, а конгоанецът прие с охота предложението и вече сме свидетели на първата закана между двамата.

Мисля, че „Канело“ прави огромна грешка, за която ще съжалява“, каза Макабу, цитиран от DAZN.

34-годишният боксьор е под №2 в световната ранглиста, отстъпвайки само на латвиеца Маирис Бриедис, които държи колана на IBF и има една-единствена загуба в кариерата си от Олександър Усик през 2018 г. и то по точки.

Когато чух новината от мениджъра ми, си казах - „Уау! Това е нещо добро“. „Канело“ е най-добрият боксьор на планетата в момента. А аз искам да се бия с най-добрите и затова приемам, но без да свалям килограми за него“, каза още Макабу.

Срещата между двамата се планира да бъде по някое време през май 2022 г., но преди това Алварез ще трябва да качи цели 15 кг., за да влезе в нужната категория.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе вие ,

    2 4 Отговор
    Нямате ли интернет ???? Макабу има ДВЕ загуби и нито едната не е от Усик !!! Иначе Канело Е най добрия АМА си избира И удобни съперници ,

    Коментиран от #2

  • 2 Григор

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Абе вие ,":

    Попринцип е написани, че е под номер две, а първия е боксьор загубил само от Усик, но кой да чете ;)