20 Ноември, 2021 23:45 3 076 0

Сърбин свали Милан от облаците във Флоренция

  • милан-
  • фиорентина-
  • душан влахович

„Росонерите“ инкасираха първото си поражение за сезона

Сърбин свали Милан от облаците във Флоренция - 1
Снимка: БГНЕС

Шампионските амбиции на Милан срещнаха сериозна пречка при гостуването във Флоренция на местния Фиорентина, след като младият сръбски талант Душан Влахович разпиля защитата на кандидат-шампионите.

Централният нападател вкара два гола във вратата на Татарушану, за да помогне на тима му да нанесе първото поражение през сезона за „росонерите“.

Неприятностите за гостите започнаха още в началото на мача, когато вратарят им изпусна една безобидна наглед топка, за да позволи на Дънкан да му вкара гол.

В края на първата част Рикардо Сапонара вкара истински шедьовър, за да обере овациите на привържениците на „Артемио Франки“. Асистенция бе отчетена на сметката на Влахович, макар заслугата за гола да е изцяло на колегата му.

Сърбинът откри сметката си в срещата в средата на втората част с майсторско измъкване от засадата и финт покрай вратаря. В онзи момент резултатът набъбна на 3:0.

Златан Ибрахимович обаче показа, че отборът му няма да се даде без бой. Именно шведът се разписа на два пъти в рамките на 5 минути, но надеждата бе съкрушена в 86', когато Душан Влахович вкара и второто си попадение, за да сложи точка на спора. И все пак шведът изработи и последния гол в мач, стреляйки в гредата с глава, а при рикошета Венути не успя да спре устрема си и добута топката в собствената си мрежа.

Милан остава на втората позиция в таблицата след това 4:3, докато Фиорентина се изкачи до шестото място, измествайки от там Ювентус.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА