Last news in Fakti

22 Ноември, 2021 16:45 947 3

Папата и Лацио организираха мач против расизма и в подкрепа на всички (СНИМКИ)

  • папа франциск-
  • лацио-
  • расизъм-
  • чиро имобиле

Чиро Имобиле бе главен съдия на срещата

Папата и Лацио организираха мач против расизма и в подкрепа на всички (СНИМКИ) - 1
Снимка: Fakti.bg

Вчера се проведе благотворителен мач между сборни отбори на Ромската световна организация и Ватикана, в колаборация със спортен клуб Лацио.

Приятелската среща, която премина под надслов “Братя всички” се изигра на стадион “Мирко Ферсини”, където се намира и тренировъчната база на “орлите”.

Папа Франциск бе представен от кардинал Джанфранко Равази, който е началник на Папския съвет за култура. До него във VIP-ложата на клубната база на Лацио бе собственикът на тима Клаудио Лотито. Сред специалните гости на събитието бе и българският ни посланик към Светия престол и Малтийския орден Богдан Паташев.

Главен съдия на приятелския мач бе италианската футболна звезда Чиро Имобиле, който в почивката на срещата успя да обърне внимание на всички присъстващи и да си направи снимка с тях.

Мачът завърши наравно 7:7 с изравнителен гол на отбора на ромската общност точно в последната минута на второто полувреме.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Салве Цезар!

    6 0 Отговор
    Папата дали е поздравил Лацио и привържениците им с характерния поздрав на римските генерали към императора с протегната напред ръка?
  • 2 Johansson

    8 2 Отговор
    Папата е расист, педуфил, нъркоман, некрофил, и долен убиец.
  • 3 АХ18

    4 0 Отговор
    Папата, вместо нeгpите и арабелите, да помисли, как да подкрепи християните в Африка и Арабския регион, че веч са на изчезване по тези места