Last news in Fakti

23 Ноември, 2021 23:54 2 225 0

Челси разпиля Ювентус в Шампионската лига

  • челси-
  • ювентус-
  • шампионска лига

"Сините" победиха с 4:0

Челси разпиля Ювентус в Шампионската лига - 1
Снимка: БГНЕС

Челси победи Ювентус с 4:0 в големия сблъсък от петия кръг в група „H“ на Шампионска лига. Трево Чалоба откри резултата в 25-ата, а Рийс Джеймс удвои в 56-ата минута. Калъм Хъдсън-Одой оформи класиката в 58-ата минута. Тимо Вернер сложи точка на спора в петата минута на добавеното време.

Сблъсъкът стартира с опит за натиск от страна на домакините и още в първите секунди се стигна до разбъркване пред вратата на Войчех Шчесни, но до намеса на поляка не се стигна.

Във втората минута Бен Чилуел стреля от дистанция, но високо над вратата.

Челси разпиля Ювентус в Шампионската лига
Снимка: БГНЕС

Седем минути по-късно Трево Чалоба засече с глава центриране от ъглов удар, но неточно покрай дясната греда на Шчесни. В 15-ата минута именно вратарят на Юве пресече остро подаване на Чилуел отляво.

В 24-ата минута „сините“ бяха близо до попадение. Рийс Джеймс шутира директно от свободен удар в близкия ъгъл, отляво на наказателното поле, но Шчесни внимаваше и спаси.

Само минута след това обаче Челси откри резултата. Хаким Зиеш центрира от корнер в наказателното поле, където Антонио Рюдигер отигра към Трево Чалоба, а младокът успя да се разпише от близко разстояние със силен удар - 1:0. Попадението беше разгледано за евентуална игра с ръка на Рюдигер, която обаче беше прилепена до тялото и системата ВАР зачете гола.

Челси разпиля Ювентус в Шампионската лига
Снимка: БГНЕС

В 28-ата минута Ювентус беше на милиметри от това да изравни резултата. Алваро Мората беше изведен в наказателното поле от Мануел Локатели сам срещу Едуард Менди и успя да го прехвърли, но Тиаго Силва дотича и от самата голлиния изби топката.

В 37-ата минута домакините бяха много близо до второ попадение. Рийс Джеймс овладя отлично на гърди подаване отдясно в наказателното поле и шутира по диагонала към далечния ъгъл. Топката тупна коварно, но Шчесни се разтегна максимално и успя да избие в корнер. След последвалия ъглов удар Рюдигер засече с глава, но покрай лявата греда.

Точно тогава обаче се наложи Н’Голо Канте да бъде сменен принудително от Рубен Лофтъс-Чийк.

Две минути преди края на първата част Жоржиньо изведе отлично отляво в наказателното поле Калъм Хъдсън-Одой, който опита да стреля в близкия ъгъл, но бе блокиран от Леонардо Бонучи и топката излезе в ъглов удар.

Челси разпиля Ювентус в Шампионската лига
Снимка: БГНЕС

В добавенето време на първото полувреме Родриго Бентанкур шутира от границата на наказателното поле, но доста неточно.

В началото на втората част Челси продължи да бъде по-активният отбор и не спираше да атакува. В 53-ата минута Тиаго Силва стреля опасно в глава след разбъркване в наказателното поле, но Шчесни се намеси решително. Секунди след това Бентанкур сбърка при изнасянето на топката, което позволи на Зиеш да отнеме и след това комбинира с Хъдсън-Одой отляво в пеналтерията, който стреля, но Бонучи го блокира.

Само три минути след това обаче натискът даде резултат и „сините“ стигнаха до втори гол. При едно центриране отляво в наказателното поле Матайс де Лихт не успя да изчисти добре топката и я отклони към задната греда, където непокрит бе оставен Рийс Джеймс. Крайният бранител пък отправи отличен диагонален удар и не остави шансове на Шчесни - 2:0.

Челси разпиля Ювентус в Шампионската лига
Снимка: БГНЕС

Челси просто не позволяваше на играчите на Юве да стигнат до централната линия, а в 58-ата минута стигна до класиката. Защитата на „биаконерите“ отново бе преодоляна с лекота, след като футболистите на домакините размениха бързи подавания в наказателното поле, а Лофтъс-Чийк успя да подаде на Калъм Хъдсън-Одой, който от чудесна позиция стреля във вратата за 3:0.​

След час игра на терена се появи Пауло Дибала, който замени Родриго Бентанкур в състава на гостите.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА