24 Ноември, 2021 12:26 2 338 1

Звездата на Реал Maдрид Карим Бензема бе осъден

  • карим бензема-
  • матийо валбуена-
  • валбуена-
  • изнудване-
  • осъдителна присъда

Заради изнудване, присъдата на френския нападател е 1 година затвор условно и глоба в размер на 75 000 евро

Звездата на Реал Maдрид Карим Бензема бе осъден - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема бе признат за виновен в съучастие в опит за изнудване на бившия си съотборник в националния тим на Франция Матийо Валбуена през 2015 г. Той е осъден на 1 година затвор условно и глоба в размер на 75 000 евро.

През 2015-а година Валбуена занася телефона си в сервиз, където иска съдържанието от него да бъде прехвърлено на нов апарат. Докато работел върху това, служителят вижда в телефона запис как футболистът прави секс. Той успява да го изтегли. После някой се свързва с Валбуена, искайки пари, за да не стане записът публично достояние. На по-късен етап Бензема споделя пред съотборника си, че познава тези хора и може да му съдейства всичко да протече гладко.

Бензема така и не се появи по време на делото миналия месец, а бе представляван от адвокат.

"За първи път получих обаждане на 15 юни. Човекът се обади 4-5 пъти, но не се представи. Каза, че трябва да изпратя доверен човек в Дубай. Веднага сигнализирах на полицията. Изобщо не съм си и помислял да се договарям нещо с тези хора. Имам принципи, от които не отстъпвам. Обясних на полицията какво се е случило и подадох жалба, но този човек продължи да ме притеснява. В един момент казах на човека: "Това е моят имейл, докажи ми, че имаш видео или дори само клипче". Така и не получих нищо. Това беше идея на полицията", разказа Валбуена.

"На 4 октомври имах среща с разследващите, които ми казаха, че вероятно на лагера на националния отбор, който започваше на следващия ден, някой ще се свърже с мен. Така се и случи. Карим дойде при мен и ми каза, че трябва да поговорим. С Бензема сме колеги. Не сме най-добрите приятели, но нямаме проблеми един с друг. Карим ми каза за видеото и веднага се сетих за това, което ми бяха казали от полицията. Той ми предложи да ме срещне с негов приятел, на когото има доверие и който може да уреди нещата. Не съм толкова глупав и първо му казах, че му благодаря за предупреждението, но бях наясно, че едва ли ще иска да се срещна с някого просто така. Той не говори за пари, но твърдо настояваше да се срещна с онзи човек. Повече от разочарован съм, защото това е липса на уважение. Накрая Карим ме попита какво да прави и дали да даде номера ми на този човек, или да ми даде неговия. Отказах и двете опции”.

Бензема беше задържан скоро след това, а после стана ясно, че в схемата са още четирима души. Заради тези разкрития нападателят не беше викан в националния тим за следващите 6 години.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.