Last news in Fakti

25 Ноември, 2021 00:00 2 597 2

Неочакван герой възкреси Милан на „Уанда Метрополитано“

  • милан-
  • атлетико мадрид-
  • шампионска лига-
  • жуниор месиас

„Росонерите“ стигнаха до първи успех в Шампионската лига

Неочакван герой възкреси Милан на „Уанда Метрополитано“ - 1
Снимка: БГНЕС

Милан стигна до първата си победа в Шампионската лига от 2013 г. насам, триумфирайки над Атлетико Мадрид с минималното 0:1, благодарение на един от най-неочакваните герои Жуниор Месиас.

30-годишният бразилец изненада всички с включването си в 87', когато високите защитници на „дюшекчиите“ гледаха всички други, но не и нисичкият халф при центрирането на Франк Кеси с левия крак. Месиас стреля с глава и преодоля Ян Облак без особен проблем.

Срещата бе изключително напрегната, защото залогът и за двата тима бе прекалено висок, за да се гледа на мача с лека ръка.

Диего Симеоне изглежда бе вменил сериозна агресия у своите, тъй като влизаха във всяко единоборство с много повече хъс от противника и нерядко го печелеха.

Но Стефано Пиоли пък бе освободил своите от напрежението и по тази причина видяхме по-красиви неща от италианците. Това принуди Облак да се намесва решително в три случая.

Татарушану в другия край на терена прекара една далеч по-спокойна вечер, макар в добавеното време да трябваше да се намесва решително, за да не позволи на Кореа да го преодолее.

В крайна сметка Милан ще се прибере у дома с трите точки, а надпреварата за второто място изглежда тепърва предстои, защото Ливърпул победи в другата среща Порто с 2:0 и остави преследващите да се боричкат при 1 точка разлика в последния кръг.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чичо гошо

    5 1 Отговор
    Форза Милан !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.