25 Ноември, 2021 13:03 2 971 4

Улица в Стара Загора ще носи името на легендарен футболист на Берое

  • берое-
  • петко петков-
  • футбол-
  • улица

Петков е почетен гражданин на Стара Загора от 2016 година. Той почина на 10 януари 2020 година

Улица в Стара Загора ще носи името на легендарен футболист на Берое - 1

Малка улица в квартал "Кольо Ганчев" в Стара Загора да бъде кръстена на легендарния футболист на Берое Петко Петков. Това предлагат членовете на постоянната комисия по култура, туризъм и вероизповедания.
Петков е почетен гражданин на Стара Загора от 2016 година. Той почина на 10 януари 2020 година.

Бил е шампион и носител на Купата на Австрия с отбора на Аустрия Виена. Петко Димитров Петков е роден на 3 август 1946 година в село Синитово /община Септември/, област Пазарджик. Играл е за отбора на Акумулаторния завод в Пазарджик, също за Родопа Смолян, Миньор Рудозем и Горубсо Мадан. С екипа на Берое има 260 мача със 144 гола в "А" група и 92 мача с 89 гола в "Б" група. Двукратен голмайстор на "А" група през 1974 година (20 гола) и през 1976 година (19 гола). През сезон 1974/75 година вкарва рекордните 51 гола в "Б" група. Бележи също 14 гола за Берое в европейските клубни турнири - 9 в Купата на УЕФА и 5 в КНК.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Навалний

    4 10 Отговор
    Улица на футболист? струва ми се точно по заралийски с кмет от ГЕРБ!
  • 2 Иван

    15 0 Отговор
    Навалний не познаваш заралий, туй са хора който обичат талантивите си хора и се гордеят с тях. Петко Петков е най-голямата звезда за беройци. Това е най-малкото, което са направили за него.
  • 3 Питане

    4 0 Отговор
    А има ли обект кръстен на легендарния генерал Делчо Делчев, който създаде Берое?

    Коментиран от #4

  • 4 Някой

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Питане":

    Хубав въпрос!Сещам се за чешмата,че има паметна плоча и до там,а е направил толкова много за града.Беше изключителен Човек!