25 Ноември, 2021 16:00 1 620 0

Давид Алаба се нареди до Роберто Карлош в историята на Реал Мадрид

  • давид алаба-
  • роберто карлош-
  • реал мадрид-
  • шампионска лига-
  • шериф тираспол

Австриецът стори нещо, което не бяхме виждали от 17 години от „белия балет“

Давид Алаба се нареди до Роберто Карлош в историята на Реал Мадрид - 1
Снимка: БГНЕС

Давид Алаба стана един от голмайсторите за Реал Мадрид при успеха с 0:3 над Шериф Тираспол, за да подсигури мястото на тима си на 1/8-финалите в Шампионската лига. Но голът на австриеца придоби и известна историческа стойност, защото го нареди до легенда от ранга на Роберто Карлош.

Оказва се, че Алаба е първият защитник от 17 години насам, който бележи от пряк-свободен удар за „кралския клуб“ в Шампионската лига. За последно това стори именно бразилската икона през февруари 2004 г. срещу Байерн Мюнхен.

29-годишният бранител бързо се издига в очите на привържениците, като в първите си 17 мача има 2 гола и 3 асистенции, а в мачовете с негово участие Реал е допуснал само 2 загуби от старта на кампанията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА