Last news in Fakti

26 Ноември, 2021 20:00 2 930 5

Сериозна брадва за Левандовски в спора за „Златната топка“

  • робърт левандовски-
  • карим бензема-
  • златна топка

Ден преди официалната награда стана ясно, че полякът отново ще се размине с приза

Сериозна брадва за Левандовски в спора за „Златната топка“ - 1
Снимка: БГНЕС

Робърт Левандовски може и да счупи редица рекорди през изминалите две години, но изглежда от France Football нямат намерение да го удостоят със „Златната топка“, въпреки че е най-заслужилият, по наше скромно мнение.

33-годишният нападател е останал трети в списъка, според испанския журналист Жозеп Педрерол, цитиран от Sport Bible. Той е категоричен, че е зърнал с очите си финалното класиране за приза и е останал озадачен от решението на свой ред.

Още по-странното е, че „Лева“ е не просто трети, но друг централен нападател е поставен на второ място. Това е Карим Бензема.

Чисто статистически погледнато, Левандовски е далеч по-ефективният от двамата играчи.

От старта на сезона таранът на Байерн Мюнхен има 19 мача, в които е вкарал стряскащите 25 гола и също така е добавил 2 асистенции. Голмайсторът на Реал Мадрид пък има 17 мача, 15 гола и 8 асистенции.

Не е излишно да споменем, че Левандовски подобри един от най-старите голмайсторски рекорди на Герд Мюлер, вкарвайки 41 шампионатни гола в Бундеслигата през миналата кампания и то при условие, че пропусна цели 5 мача от кампанията.

Междувременно и двамата изведоха своите нации до финалите на Евро 2020 през лятото, макар други да бяха големите звезди на турнира.

При клубните отличия Робърт Левандовски спечели шампионата в Германия, Световното клубно първенство и Суперкупите на Германия и Европа. Карим Бензема пък триумфира само с купата от Лигата на нациите с Франция.

Педрерол не оповестява победителя, но ще е много интересно да разберем кой ще да е този играч, който да се похвали с по-добра година от всеки от тези двамата.

„Златната топка“ за 2021 г. ще бъде връчена на официална церемония в Париж на 29 ноември (понеделник).


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уил Смит

    2 1 Отговор
    Леванголски и компания са май- добрите в Германия. А и Холанд и Борусия Дортмунд
  • 2 Asdfg

    3 0 Отговор
    Янкулооооооов,кога ще се научиш да пишеш бре момче???
  • 3 Раданч Татлъту

    3 13 Отговор
    Бог Меси печели за седми път!
    ⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽👍👍👍👍👍

    Коментиран от #4

  • 4 gost

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "Раданч Татлъту":

    Меси е медиен балон.
  • 5 Позор

    10 1 Отговор
    Пълна смехория стана тая награда вече !