Last news in Fakti

6 Април, 2013 19:15 9 571 0

Акинфенуа е най-силният футболист в света

  • адебайо акинфенуа-
  • най-силният футболист-
  • нортхемптън
Акинфенуа е най-силният футболист в света - 1
Снимки: ЕПА/БГНЕС

30-годишен, висок 180 см, тежи 102 кг, а този сезон има 16 гола в английската Лига 2. Да, ще кажете, че това е четвъртото ниво на английския футбол, но от него изскочи голямата изненада в лицето на най-силният футболист в света.

Той се казва Адебайо Акинфенуа и играе като нападател на Нортхемптън.

Акинфенуа вдига от лежанка 120, 140, 175 килограма, а за четвъртата си серия залага 180 кг, което е почти два пъти колкото личното му тегло.

"По природа съм голям и целият ми стил на игра е такъв - пазене на топката и сила", казва нападателят на Нортхемптън.

"Не попадам в стереотипа за футболиста. Според хората футболистите трябва да са 65-70 кг и да тичат през цялото време. Но не е така. Това са просто предрасъдъци, категориче е чернокожият таран.

Той се смее на опитите на феновете на другите отбори да го обиждат със скандиранията: "Ти си само един дебел Еди Мърфи".

"Има играчи като Грант Холт и Рики Ламбърт, които стигнаха до върха на 30. Брадфорд показаха, че Лига 2 не трябва да бъде отписвана. Искам да се пробвам срещу най-добрите. Сигурно ще ми се присмеете, но аз съм готов да сритам поредната врата и да стигна където искам. Ако ми кажете, че не мога да направя нещо, ще ви докажа, че грешите", завършва нахъсаният Адебайо Акинфенуа.

Четвъртото ниво на Англия не звучи толкова внушително, колкото Премиър лийг, но именно оттам излезе и финалистът в Купата на лигата - Брадфорд.

Впрочем Брадфорд и Нортхемптън излизат днес един срещу друг на "Вали Парейд". Погледите отново са насочени към тежкия (буквално) таран на гостите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА