Last news in Fakti

28 Ноември, 2021 15:42 7 686 3

Фернандо Алонсо с емоционални думи по адрес на Михаел Шумахер

  • фернандо алонсо-
  • михаел шумахер

"Той ми бе като учител в много отношения, защото аз бях млад и тепърва навлизах във Формула", заяви испанският пилот

Фернандо Алонсо с емоционални думи по адрес на Михаел Шумахер - 1
Снимка: EPA/БГНЕС/AРХИВ

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо заяви, че легендата на спорта Михаел Шумахер е бил като негов учител, по време на битките им на пистата в средата на първото десетилетие на 21 век.

Двамата имаха няколко оспорвани дуела през двете шампионски години на испанеца през 2005 и 2006, като през втората двамата бяха в борбата за отличието. В крайна сметка тази битка бе спечелена от тогавашния пилот на Рено, който победи Шумахер в последния му сезон във Ферари.

„Определено смятам Михаел за моя най-голям конкурент в кариерата. Той ми бе като учител в много отношения, защото аз бях млад и тепърва навлизах във Формула 1. Озовах се в позицията да се боря за титлата в момента, когато може би не бях готов. До себе си имах много по-опитния и мотивиран Михаел, който никога не се отказваше“, каза Алонсо по време на гостуването си в официалния подкаст на Формула 1 Beyond the Grid.

„Той се представяше невероятно. Помня как в някои състезания ние (Рено) имахме по-добрата кола или смятахме, че имаме предимство с гумите, или цялостния пакет. След това в квалификацията си доволен, печелиш полпозишън и отиваш на кантара след сесията и виждаш, че Михаел е втори. Започваш да се чудиш как това е възможно. Мислиш си, че това ще е хубав уикенд да увеличиш аванса си, но дори и в лош уикенд Михаел беше втори. Беше невероятно как той успяваше да извлече силни резултати в такива уикенди. Беше магьосник“, завърши испанецът.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 25 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шуми и ти Алонсо

    36 0 Отговор
    Сте големи! Респект! Надявам на чудо и Шуми пак да е пълноценен човек или поне в някаква степен!
  • 2 Българина

    27 0 Отговор
    двамата ми любими пилоти! карха еднкво като стил
  • 3 панагюрец

    31 0 Отговор
    Жалко за ШУМИ! Дано бог му помогне и да се възстанови!Той обича смелите!