Last news in Fakti

28 Ноември, 2021 22:25 2 200 1

Легендата Микаела Шифрин изравни рекорд с победа на СК в слалома

  • микаела шифрин-
  • слалом-
  • световна купа

За нея победата е под №71 в кариерата й и 46-а в дисциплината слалом

Легендата Микаела Шифрин изравни рекорд с победа на СК в слалома - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Микаела Шифрин записа петата си поредна победа в слалома от Световната купа по ски-алпийски дисциплини при дамите в Килингтън (САЩ) след грешка на Петра Влъхова във второто спускане по „Суперстар“.

След първия манш победителката от двата слалома в Леви миналата седмица Влъхова имаше аванс от 0.20 секунди спрямо представителката на домакините. Във второто спускане обаче Шифрин премина през трасето с много висока скорост и без никакви значими грешки. Това обаче не може да се каже за Влъхова, която допусна много груба грешка малко след първата контрола, която ѝ коства повече от секунда.

На финала словачката завърши с пасив от 0.75 секунди, а тройката бе затворена от швейцарката Уенди Холденер, която бе с 0.83 по-бавна от победителката. Световната шампионка Катарина Лийснбергер (Австрия) остана четвърта, докато Лена Дюр (Германия), която записа две трети места в Леви, завърши на петата позиция.

За Шифрин победата е под №71 в кариерата ѝ и 46-а в дисциплината слалом. По този начин тя изравни легендарния швед Ингермар Стенмарк по брой победи в една дисциплина, който постигна това в гигантския слалом. Освен това тя вече е на само 11 успех зад легендарната си сънародничка Линдзи Вон в битката за второто място в подреждането по брой победи в Световната купа. Лидер продължава да е Стенмарк, който има 86 успеха.

В генералното класиране за Световната купа начело с 360 точки остава Шифрин, следвана от Влъхова с 340 и Андрея Слокар (Словения) с 210. Следващата седмица женския керван ще се състезава в Лейк Луис (Канада) където ще се проведат първите за сезона стартове в скоростните дисциплини. В петък и събота са предвидени две спускания, а в неделя супергигантски слалом.

В класирането за малки кристален глобус в дисциплината слалом Влъхова продължава да води с 280 пункта пред Шифрин с 260 и Дюр със 165. Следващият старт в дисциплината ще се проведе в Лиенц (Австрия) на 29 декември, като той ще бъде и последния старт за календарната 2021 година при дамите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    0 0 Отговор
    Дали е Вълхова или Влъхова,може да се спори.