Last news in Fakti

3 Декември, 2021 10:00 2 177 0

Арсенал има нужда от централен нападател и отговорът е в Евертън

  • доминик калвърт-люин-
  • арсенал-
  • евертън

Микел Артета все по-често бива разочарован от Обамеянг и Лаказет

Арсенал има нужда от централен нападател и отговорът е в Евертън - 1
Снимка: БГНЕС

Арсенал има очевидна нужда от нов централен нападател и това се видя най-отчетливо в загубата от Манчестър Юнайтед снощи с 3:2. Отговорът на проблемите обаче за Микел Артета не е толкова далеч.

Английският таблоид Mirror твърди, че Доминик Калвърт-Люин от Евертън се е превърнал в приоритет за испанеца, особено с оглед проблемите, които имат „карамелите“ напоследък.

24-годишният таран е абсолютната противоположност на Пиер-Емерик Обамеянг понастоящем. Той е майстор на играта във въздуха, притежава сериозна физическа мощ и обича да участва в разиграването на топката, когато е в собствената половина.

Капитанът на „артилеристите“ безспорно има своите аргументи, за да остане в Лондон, но годините започват да му тежат и най-силното му качество - скоростта, вече започва да му изневерява.

Александър Лаказет междувременно отдавна е ясно, че ще напусне, след като му изтече договора през лятото. Французинът така и не разгърна потенциала, за който вещаеше от дните си в Лион, макар да вкара някои важни попадения през годините.

Артета очевидно настоява отборът му да разиграва топката във всяка една зона на терена, но за целта има нужда от хора, които да умеят да боравят с нея без да допускат грешки, като тези, които донесоха поражения на неговия тим в дербитата с Челси, Манчестър Сити, Ливърпул и Манчестър Юнайтед.

Калвърт-Люин понастоящем е оценяван от Transfermarkt на €45 млн. Той вкара попадения в три поредни мача в началото на кампанията преди да счупи пръст на крака и от септември насам да не е изиграл и една минута за Евертън.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА