Last news in Fakti

3 Декември, 2021 21:40 1 605 1

Хамилтън спечели и втората свободна тренировка в Саудитска Арабия

  • люис хамилтън-
  • гран при на саудитска арабия-
  • джеда-
  • втора свободна тренировка

Британецът успя да завърти обиколка на трасето на брега на Червено море за 1:29.018

Хамилтън спечели и втората свободна тренировка в Саудитска Арабия - 1
Снимка: formula1.com

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън даде най-доброто време и във втората свободна тренировка преди първата в историята Гран При на Саудитска Арабия в Джеда, предаде Спортал.

Британецът успя да завърти обиколка на трасето на брега на Червено море за 1:29.018, с което бе с 0.061 секунди по-бърз от своя съотборник в Мерцедес Валтери Ботас. И двамата пилоти на световните шампиони постигнаха своите топ времена с гумите медиум, след като така и не успяха да направят чиста обиколка с меките в средата на сесията.

Трети с пасив от 0.081 се нареди звездата на Алфа Таури Пиер Гасли, който обаче направи най-добрия си тур със софт сместа, макар и след няколко опита. Лидерът в шампионата Макс Верстапен остана четвърти, като неговото изоставане спрямо Хамилтън бе 0.195 секунди. Пилотът на Ред Бул също имаше проблеми с меките гуми, но все пак след няколко опита успя да ги накара да заработят и записа най-доброто си време с тях.

Пети и шести останаха двамата пилоти на Алпин Фернандо Алонсо и Естебан Окон, а Карлос Сайнц от Ферари се нареди седми. Вторият пилот на Черните кончета Шарл Леклер даде десето време, но завърши днешния ден с тежък удар в стената край трасето в Джеда.

Монегаскът загуби контрол над своя SF21 на влизането в 22-я завой пет минути преди края на тренировката и се удари тежко в предпазните заграждения. Това наложи моменталното спиране на сесията, която така и не бе подновена. Това лиши всички пилоти от ценната възможност да направят тренировъчни стартове на все още прашната старт-финална права.

Все пак те ще имат още един шанс да постигнат това преди неделното състезание след края на утрешната трета тренировка. Тя ще започне в 16:00 часа българско време, а от 19:00 ще се проведе и квалификацията преди дебютната Гран При на Саудитска Арабия в неделя.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Риналдо

    7 6 Отговор
    Успокой се Павка това е просто втора тренировка.