Last news in Fakti

4 Декември, 2021 23:58 1 246 0

Осма поредна победа за Реал Мадрид във всички турнири

  • реал мадрид-
  • реал сосиедад-
  • ла лига

"Белите" спечелиха с 2:0 гостуването си на Реал Сосиедад

Осма поредна победа за Реал Мадрид във всички турнири - 1
Снимка: БГНЕС

Осма поредна победа във всички турнири записа Реал Мадрид, след като спечели с 2:0 гостуването си на Реал Сосиедад. Очакванията за за труден мач за "белите" не се оправдаха, тъй като отборът на Карло Анчелоти изигра много силно второ полувреме. Винисиус Жуниор откри резултата в 47-ата минута, а десет минути по-късно Лука Йович се разписа.

Йович влезе на мястото на Карим Бензема в 17-ата минута. Това бе и единствената лоша новина за Реал. Французинът се контузи в началото на срещата и трябваше да напусне. Грандът от Мадрид обаче показа, че може да се справя отлично и без него, въпреки блестящата форма на Бензема от началото на сезона.

Осма поредна победа за Реал Мадрид във всички турнири
Снимка: БГНЕС

Реал е лидер в класирането и има преднина от осем точки пред втория Севиля, който е с мач по-малко. За Реал Сосиедад това бе първа домакинска загуба през тази кампания. Баските са пети, но вече на 10 точки от днешния си съперник.

Реал Сосиедад нямаше загуба на "Реале Арена" този сезон и започна уверено, но гостите не се притесниха особено. Още в третата минута Винисиус отправи удар, който не затрудни Алекс Ремиро. Вратарят обаче можеше да допусне грешка секунди по-късно, но се размина с това.

Осма поредна победа за Реал Мадрид във всички турнири
Снимка: БГНЕС

Опитите на домакините не даваха особен резултат. Те стигнаха до едно опасно центриране към Исак, което доведе до блестяща намеса на Милитао. В 16-ата минута Карло Анчелоти имаше поводи за притеснения. Голмайсторът на "белите" Карим Бензема се контузи и се наложи да напусне терена, а на негово място влезе Лука Йович.

И двата отбора не можеха да стигнат до точни удари към вратите. Янузай пробва няколко пробива, Исак търсеше позиции, но защитата на Реал се справяше. Гостите също търсеха пролуки, но не ги намираха в организираната отбрана на съперника. Към края на полувремето Куртоа и бранителите пред него с мъки спряха Исак и Сьорлот, но си свършиха работата.

Осма поредна победа за Реал Мадрид във всички турнири
Снимка: БГНЕС

След почивката тимът на Анчелоти показа защо печели почти всеки мач. "Белите" стартираха много силно втората част. Първо Родриго проби отдясно, но ударът му бе спасен от Ремиро. В 47-ата минута обаче вратарят нямаше какво да направи. Винисиус тръгна на разходка през защитата на съперника, подаде на Йович, който отлично му върна и бразилецът откри резултата.

Осма поредна победа за Реал Мадрид във всички турнири
Снимка: БГНЕС

Малко по-късно Винисиус проби отляво и отново намери Йович. Сърбинът не намери място за удар и върна на съотборника си, който опита много красиво изпълнение, но топката отиде встрани от вратата. Реал имаше тотален контрол в този период и в 57-ата минута стигна до втори гол. След центриране Каземиро свали топката с глава и Йович се озова на отлична позиция, за да се разпише.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА