Last news in Fakti

2 Юни, 2013 18:29 1 911 0

Лоренсо разби конкуренцията в Италия, Роси отпадна още на старта

  • гран при-
  • италия-
  • motogp-
  • ласиране-
  • хорхе лоренсо-
  • дани педроса-
  • валентино роси
Лоренсо разби конкуренцията в Италия, Роси отпадна още на старта - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Испанецът Хорхе Лоренсо продължава с блестящото си представяне и успешно върви по пътя към защита на титлата си в MotoGP. Хорхе, който се състезава за отбора на Yamaha,  спечели за трета поредна година Гран при на Италия на пистата „Муджело”.

Второ и трето място на почетната стълбичка , заеха настоящият лидер в шампионата Дани Педроса и британецът Кал Кръчлоу.

Хорхе успя да измине 23-те обиколки за вреке  41:39,733 минути. Дани Педроса със своята Honda, завърши с 5,400 секунди след победителя, докато третият Кал Кръчлоу, състезаващ се с Yamaha изостана на 6.412 секунди.

Седемкратният шампион и любимец на публиката Валентино Роси отпадна още в самия старт на състезанието.  По време на първата обиколка, на завой номер 3, Роси бе гума до гума с Алваро Баутиста, като последният падна и повлече Доктора със себе си. И така двамата се отправиха към предпазните стени, като нито един от тях не получи по-тежки контузии.

Гран При на Италия не беше сред най-добрите за Марк Маркес, който успя да задмине  Дани Педроса  в 19-ата обиколка - на завой „Савели”, но точно на същото място, само две обиколки по-късно излетя от пистата и отпадна от състезанието. Така той пропиля шанса да стане първият новак с 5 поредни подиума в дебютния си сезон в MotoGP.

Битката между Хорхе Лоренсо и Дани Педроса бе изключително оспорвана през първата част от състезанието, но нещата не изглеждаха същите през втората част, когато световният шампион успя да увеличи преднината си  с цели 3 секунди.


Щефан Брадъл пък успя да направи  най-доброто класиране в кариерата си, класирайки се на четвърто място. Довициозо с Ducati остана пети, а съотборникът му Ники Хейдън – шести.

На официалната пресконференция, след края на състезанието, щастливият победител заяви, че е изключително доволен от днешната победа, въпреки, че времето е успяло да го изненада преди старта  - с по-високи температури от очакването. Той допълни, че конкуренцията, в лицето на Дани Педроса, е изключително голяма, но ще се опита да даде всичко от себе си до края на шампионата за да защити титлата си.

Въпреки, че Педроса е начело в класирането при пилотите след 5 от общо 18 старта за сезона със 103 точки, то днешната победа на  Лоренсо, върна шансовете му за спечелване на титлата. Испанецът  е втори с 91 точки – на 12 точки зад лидера,  а трети е Марк Маркес  със 77 точки.

На пистата в Италия, голямо впечатление направи  публиката, която преобладаваше в жълт цвят и почти през цялото време скандираше името на своя любимец – Валентино Роси. По време на церемонията по награждаването, феновете неуморно скандираха – „Вале! Вале!”, като  най-вероятно очакваха  Роси да ги поздрави от трибуната, но това така и не се случи.

Следващото състезание е след две седмици на пистата „Каталуния” в Барселона.

Ето как изглежда класирането на Гран При Италия:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА