Last news in Fakti

15 Юли, 2013 11:08 1 078 0

Блестящ Маркес пое лидерството в MotoGP

  • марк маркес-
  • motogp-
  • победа
Блестящ Маркес пое лидерството в MotoGP - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Марк Маркес, който е дебютант в клас Moto GP  не спира да радва феновете на високите скорости. След уникално представяне на „Заксенринг” пилотът на Repsol Honda освен, че спечели Гран при на Германия, излезе и начело във временното класиране.

В 8-мия кръг на Moto GP станахме свидетели на поредния драматичен уикенд, наситен с много емоции, неочаквани изпреварвания и изненадващи грешки на някои от състезателите.

Валентино Роси поведе след първи завой, но бе изпреварен от местния любимец Щефан Брадъл. Еспаргаро пък се изкачи до трети на старта. След това испанецът направи много трудна задачата за Маркес. Състезателят на Repsol Honda обаче не се предаде и първо се справи с Доктора в петата обиколка, а след това преодоля без проблем и Брадъл.

Марк бе с предимство от близо три секунди, но Кръчлоу, се опита да настигне съперника си. Пилотът на Monster Yamaha Tech 3 караше с редица контузии, които получи по време на квалификациите в събота. Въпреки че Кал даде най-доброто от себе си, Маркес не му позволи да се доближи до повече от 1,5 сек.

С отличното си представяне на „Заксенринг” Марк Маркес вече води във временното класиране на Moto GP шампионата с актив от 138 точки, а само на 2 зад него е Дани Педроса. Трети до момента е Хорхе Лоренцо със 127 точки, следван от Кал Кръчлоу – 107 и Валентино Роси – 101.

Moto GP продължава само след седмица с Гран при на САЩ, което ще се проведе на 19-21 юли 2013 г.

Видео от състезанието може да видите ТУК!

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА