Last news in Fakti

6 Октомври, 2013 00:00 17 984 8

Кличко се разправи и с Поветкин, чака Кобрата

  • кличко-
  • кобрата-
  • поветкин

Българинът е претендент номер 1 за пояса на шампиона

Кличко се разправи и с Поветкин, чака Кобрата - 1
Снимка: БГНЕС

Владимир Кличко защити световната си титла след като победи претендента Александър Поветкин по точки.

Украинецът стоеше по-доре от своя съперник и записа 61-ата си победа на професионалния ринг и нанесе първо поражение на руснака.

След този успех пък Кличко почти сигурно ще трябва да се изправи срещу българина Кубрат Пулев в следващата си защита на титлата.

Кличко запази четирите си поясa и остава световен шампион в тежка категория, но успехът на украинецa не дойде само с шампионски стил, а с мръсни номера и хватки далеч от бокса.

Още в третия рунд руснакът падна в нокдаун. В 7-ия рунд съдията Луис Павон зачете цели три нокдауна, два от които обаче не бяха редовни. Кличко просто избута с борчески прийоми съперника, който губеше равновесие.

Всъщност въпросните прийоми преобладаваха над точните точкови удари, което логично предизвика бурни освирквания в залата в руската столица.

След деветия рунд представителят на домакините вече нямаше съпротивителни сили и започна по-често да инкасира убийствените леви прави на Кличко. Украинецът от своя страна остана верен на тактиката си, включваща чести клинчове и накъсване на боя. Освен това в заключителните части той бе и видимо по-свеж.

Българинът Кубрат Пулев, който спечели правото да претендира за световната титла след победа над Тони Томпсън, наблюдава на живо в залата битката между двамата боксьори. Кобрата ще се изправи срещу победителя Кличко в средата на следващата година с амбицията да донесе шампионския колан в България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stone Kold

    2 6 Отговор
    smoka da se napravi na kontuzen I da izbegne porajenieto

    Коментиран от #2

  • 2 Maurice

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Stone Kold":

    Вчера случайно хванах мача от самото начало. Ако някой не го е гледал, ще вметна само, че 20 хиляди освиркваха мача, тъй като това беше една пародия. Поветкин едва ли пласира повече от 1 точен удар. Кличко си го удряше по 2-3 пъти с ляв прав на рунд. През останалото време само клинчове и блъскане. В 4 или 5 рунд съдията отброи 3 нокдауна на Поветкин, при положение, в два от случаите Кличко с две ръце го буташе за да падне. Няма спор в това кой е победител, но това е не смешен, а пародиен бокс. Ако нашият беше поне 7-8 санта по-висок, щеше да има шанс. Кличко с тези дълги ръце не дава шанс на никой да го доближи. А Кличко играе много добре тактически и много слабо технически. За цял мач използва дясната си ръка 2-3 пъти и не уцели при все, че Поветкин стоеше като чувал на моменти. Убеден съм, че ако Ленъкс надяне отново ръкавиците, ще спука белия г.з на Кличко!
  • 3 Сульо

    4 8 Отговор
    Кобрата ще сцепи Кличко от бой! Но трябва да внимава с мръсните му номера!
  • 4 Biancko Nero

    4 5 Отговор
    xxaa kli4ko shte nabie pulef
  • 5 Diana Petkova

    3 2 Отговор
    Той е официален претендент , но никой не може да задължи победителя , че трябва задължително да се бие срещу Кобрата .... Попр Поветкин - Кличко е отлаган 4 или 5 пъти .... И сега му предложиха мн пари руснаците и нямаше как да откаже.

    Коментиран от #6

  • 6 Heinrich

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Diana Petkova":

    Това е така.Но ние БЪЛГАРИТЕ си мислим че Кличко го е страх от Пулев.. нали виждаш какво се пише
  • 7 Симеон Тасев

    2 4 Отговор
    ами страх си го е и още как кобрата е много силен
  • 8 Stone Kold

    0 1 Отговор
    ako Kli4ko beshe bg pak li shtqhte da drankate 4e smoka shte go bie?